Losteiner Cecília Terézia

Losteiner Cecília Terézia – szerkesztőségi tag. Ember. 

„Számomra a Margaret elsősorban egy közöség, egy támogató, emelő közeg, amire mindenkinek szüksége lenne hiszen tapasztalatokat adunk át és terheket veszünk le egymásról. Margaret Szeret(l)em.”

Megcsaltak és még élek

Te mit gondolsz a megcsalásról? Tudod, milyen érzés? Félsz tőle? Dühös vagy? Már túlléptél rajta? Egy témáról két olvasatot közlünk. Dorci és Cili mesélnek a saját élményeikről, amik talán ismerősek, talán megnyugtatnak, talán felháborítanak…

Hogy álljak már megint neki…

Téged mi motivál? Ti, hogyan találjátok meg a motivációtokat? Miként álltok neki a dolgaitoknak, munkának, tanulásnak? Hegyek, völgyek és ami közöttük van.

Társaság éhség – Közösségek között?

Elképzelhetem Budapestre Párizs kávéházait, elképzelhetem a fonók világát, a kaláka munkát, elképzelhetem a századforduló kávéházi demokráciáit, majd megfordulhatok a tengelyem körül és észrevehetem, hogy egyedül megyek vissza a szobámba, hiába van péntek este.

KÖNYVAJÁNLÓ: Mit tenne……?- sorozat

Biztosan ismeritek, azt az érzést, amikor egy könyvesboltban az eladó kérdésére azt válaszoljátok 45 perc boltban eltöltött idő után, hogy “csak körülnézek”. Gyakran előfordul velem ilyenkor a rózsaszín köd állapota, bár nem monogám verzióban, ugyanis az összes elém táruló kiadványba – sajnos vagy nem sajnos – egyszerre leszek szerelmes.  Most is így történt, nem sikerült … Bővebben: KÖNYVAJÁNLÓ: Mit tenne……?- sorozat

Látogatás javítóintézetben 

 Hogyan képzelünk el egy gyermeket? Tiszta, ártatlan, őszinte. Egy fiatal felnőttet? Kevésbé hófehéren. S, mire asszociálunk egy bűnelkövetőről? Agresszív, hazug, rossz. Ez a három azonban eggyé válik a javítóintézet lakóiban.
Őszinte írás egy javítóintézetben tett látogatásról.

Segítség! Hogyan segítsek egy földön fekvőnek? 

Volt már veletek olyan, hogy láttatok egy földön fekvőt az utcán  és nem bírtatok továbbmenni? Bízom benne, hogy senki sem hagyja ilyenkor ott a másikat csak, ha látja már mások intézkedését. Megállok, ellenőrzöm az életfunkcióit pipa, de mi a következő lépés? 

Egy ismeretlen példakép: Karacs Ferencné Takács Éva

Ha hétfő, akkor interjú! A mai napon egy olyan ember élettörténetét hoztuk el számotokra, aki 150 évvel ezelőtt élt, példaértékű élete mellett azonban nem mehetünk el szó nélkül.
És hogy képzeljünk el 1779 és 1845 között egy modern nőt? Kattints, és tudd meg!