A szüzesség elvesztése kétféleképpen történhet. Vagy életed egyik legkedvesebb emléke lesz, amire bármikor szívesen gondolsz vissza vagy azt kívánod, bárcsak másképp történt volna. Egy azonban biztos: az első alkalmat sohasem fogod elfelejteni, ezért make it count

Számomra elképzelhetetlen volt, hogy ne szeressem életem első szeretkezését. Fel sem merült bennem annak a lehetősége, hogy az első alkalom ne a szexualitásom megélésének legizgalmasabb mérföldköve legyen, egy számomra fontos emberrel, akinek én is szeretném az alkalmat minél teljesebbé tenni. Aztán ahogy az azóta eltelt években hallottam mások rémtörténeteit, rá kellett jönnöm, hogy sajnos nagyon nem ez az alapvető. 

Szóval, mire figyelj nőként az első alkalom előtt? Mire kell számítani, hogyan készülj?

Legfontosabb dolog a kivel, azaz, hogy ki az a személy, akit érdemesnek tartasz arra, hogy az első alkalmat átéld vele. Ezt senki nem tudja szempontok alapján eldönteni helyetted, s ha igazán magadra figyelsz, tudni fogod, hogy az a férfi méltó-e rá. 

Második kérdés a mikor. Nem gondolom, hogy lenne egy aranyszabály, ami szerint x idő elteltére van szükség. Azt azonban mindenképp érdemes tudni, hogy az első olyan komoly kapcsolatnál, ahol a szex szóba jön, feltehetőleg nagyon tapasztalatlanok a felek és az érzéseik által vezéreltek. Számos tanulmány rávilágított arra, hogy az első alkalomra örökre emlékszik az ember, ezért nem árt várni vele, még azután is, hogy már felcsillant a vágy. Ami egyébként a férfi oldaláról minden bizonnyal hamarabb be fog következni, s ilyenkor egészen nyugodtan lehet jelezni, hogy még várjatok. Sőt, kell is.

Visszacsinálni már nem lehet, ezért semmiképp ne siesd el.

Amikor megérett az elhatározás, hátra van még a hol. A helyszín elenyésző kérdésnek tűnhet minden máshoz képest, de gondolj csak bele, ha kapkodni kell, vagy ha bármikor megzavarhatnak, az teljesen beárnyékolja az első élményt. Ezért igenis fontos arra is gondolni, hogy mi az a nyugodt hely, ahol órákon át csak egymásra tudtok figyelni, nincs estére színházjegy, és a futár sem fog épp bármikor becsöngetni. Ehhez sorolom még azt a fajta felkészültséget is, hogy legyen kéznél óvszer, készüljetek felelősségteljesen a védekezésre. 

A legjobb kérdés pedig az, hogy tulajdonképpen milyen érzés? Őszinte leszek, a szüzesség elvesztése nőként nagy valószínűséggel fáj. Kell azzal számolni, hogy vérzés is elképzelhető, ami leginkább menstruációhoz hasonlít, s az aktust követő 1-2 napon át is tarthat. Persze ez egyénenként eltérő, mind a kellemetlenség érzet, mind a vérzés mértéke. 

Rettentően fontos azonban minden esetben a kommunikáció, hogy a partnered maximálisan figyeljen rád, óvatosan közelítsen meg, abbahagyja, ha esetleg túlságosan fáj.

Lehet közben szünetet tartani, illetve nem hátrány akár sikosítóval is készülni, mivel egyáltalán nem biztos, hogy nőként elsőre minden klappolni fog. Elővigyázatosságra az ezt következő pár alkalom során is szükség van, kellhet néhány nekifutás, mire eljön az a pont, hogy élvezed. Persze az orgazmusról addig sem kell nőként lemondani, az orális szex itt is nagy segítség lehet. 

A szüzesség elvesztésével átlépsz a nőiesség egy gyönyörű, kiteljesedett szakaszába. Ez egy olyan csodálatos változás, ami a személyiséged egészen új oldalait nyitja fel! Lesznek teljesen váratlan hozadékai, mint hogy sokkal jobban megismered a saját tested, vagy épp félszavakból is értesz más nőket úgy, amilyen minőségben korábban elképzelni sem tudtad. Számos mélyebb, lelki folyamatra kihatással lesz az első alkalom, ezért nagyon fontos, hogy meghitten és biztonságban kerüljön rá sor. Hidd el, egész életed során hálás leszel érte.

2 Comments

  1. Orosz Péter 2024.04.10. at 09:04 - Reply

    Katolikus, tisztán készülő férfiként ezt a cikket olvasni elég megdöbbentő.
    “ha igazán magadra figyelsz, tudni fogod, hogy az a férfi méltó-e rá”. Elég egyszerű szerintem ezt eldönteni. Méltó rá, hogy egy test legyen veled, ha elhagyta apját és anyját, valamint hozzád ragaszkodik. (esküvő)

  2. Luke 2024.04.10. at 09:09 - Reply

    Hogyan lehet, hogy egy erről a témáról szóló cikk egyszer se említi a házasságot egy konzervatív keresztény publikációban? Nagyon szomorú.

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Amióta a nők is csatlakoztak a „vadász-különítményekhez”, felkészülten kell nekünk is helytállnunk a (szak)politikai érdekérvényesítésben – Nagyinterjú Dr. Botos Barbarával

2024. April 29.|0 Comments

Botos Barbara határozott, inspiráló és elhivatott. Nemcsak szakmailag, hanem a nők esélyegyenlőségéért is dolgozik különböző szakmai civil szervezeteken keresztül. Demjén Dorottya beszélgetett vele.

Láthatatlan társ – a vakvezető kutyák élete és munkája

2024. April 27.|0 Comments

Hűséges segítők, társak, barátok – a vakvezető kutyákat különleges kötelék fűzi gazdájukhoz. De egyáltalán hogyan válik egy négylábú vakvezetővé? Milyen feltételeknek kell megfelelnie, és miben más az élete egy átlagos házikedvencéhez képest? Schiff Mónikával, a budapesti Vakvezetőkutya-kiképző Központ vezetőjével beszélgettünk.

Miről mesél az anyatest?

2024. April 26.|0 Comments

A testem én vagyok. Én vagyok a testem. Mégis, amikor kilépek az ajtón, feldíszítem, elrejtem, kijavítom. Csak fel ne tűnjön! Itt egy szeplő, alapozd le! Ott egy sebhely, takard el! Ferde az orrod, fess újat! Pedig mi mindent mesélhetne neked az a tökéletlen, rejtett test, hogy mit élt át aznap miattad és érted!

Mit tanít nekünk a Dűne?

2024. April 22.|0 Comments

A Dűne világa egészen varázslatos és tanulságokkal teli, és nem csak Timothée Chalamet miatt érdemes elmerülni abban. A Föld napja alkalmából ajánló következik.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu