Hornisch Aliz

Hornisch Aliz-szerkesztőségi tag. Lelkes cikkíró, gyógytornász-fizioterapeuta.

„Számomra a Margaret egy olyan közösség, ahol úgy próbálunk valami értékeset adni a világnak, hogy közben egymást is inspiráljuk és támogatjuk nem csak szerkesztőségi szinten, de emberként és barátokként is.”

Jézus kit követne ma az instán?

Vajon, ha Jézus ma élne, instagramon követnék-e őt az emberek? A facebookon posztolná-e a Miatyánkot? Élő adásban politizálna-e? Vagy maradna az az offline Isten-ember, akinek kétezer éve született? Hornisch Aliz elmélkedett.

Hey Julie! Avagy egy este a női tabukról és egészségről

Újabb Margaret Esténken HeyJulie influenszerrel beszélgettünk. A nők mentális és fizikális egészségén belül olyan tabukat is érintettünk, hogy miért nem normális a fájdalmas menstruáció és hogy mi is az az endometriózis? Továbbiért katt a cikkre!

Gyerekzaj a templomban – na és?

Olvashattunk már szülői szemszöget is a témában, de most egy másik szerkesztőnk, Aliz ragadott tollat arról, hogy milyen egy gyerekekkel teli misén koncentrálni. Tartogat a helyzet kihívásokat, az biztos! De tényleg a gyerekhangokkal van a baj? Lehet-e steril környezetet teremteni ott, ahol fiatalokat szeretnénk látni? Fontos, hogy mi ilyenkor a reakciónk, a cikkből pedig az is kiderül, hogy miért.

Te mire lennél kíváncsi a másikból 5 perc alatt? – Beszámoló Rapid Randiról

Bevallom, azzal a céllal érkeztünk a rapid randira, hogy egy klasszikus filmbéli, “kínos, de annál viccesebb tapasztalat” -ra tegyünk szert. Lehet, hogy a következő mondatunkban szerepelnie kellene olyan szavaknak, hogy „de”, „ámbár” vagy „ennek ellenére”, azonban ez a filmbéli jelenet elég sok szempontból valóra vált. Hogy miért is?
Egy rapid beszámoló következik!

Egy kezdő kalandjai a volán mögött

Nőként sok sztereotípiának vagyunk kitéve. Az egyik ilyen az autóvezetés. Én is fokozott szerénységgel ültem be a volán mögé- nem vártam nagy csodákat, csak azt, hogy a történet végén megtanuljak eljutni A-ból B-be. Ez végül sikerült is, de közben sokkal hosszabb utat jártam be, mint hittem: tanulságok következnek.

Egyetemistából – dolgozó nő, avagy felkészülni, életszakaszt váltunk!

„Azt gondolom, nagyon nagy lépés, és fantasztikus érzés végre a hivatásunkban dolgozni. Ugyanakkor, a „minden kezdet nehéz” szólam itt is teljesül: ismernünk kell a határainkat ebben az időszakban. Tudnunk kell kommunikálni a külvilág felé, hogy most az életünk kicsit megváltozott, más terhelés alatt vagyunk, mint eddig. Még akkor is, ha ezelőtt mindent megoldottunk és egyszerre tíz dologgal balanszíroztunk. Ez most más lesz.”

Rejtő Jenő: Piszkos Fred, a kapitány

#könyvajánló
Bár első olvasatra nem adnánk kislányok kezébe a könyvet, az az igazság, hogy legelőször tizennégy éves koromban találkoztam vele. Szerelem? Azóta is. Már az első oldala után elkapott a nevetés. Nemtől és életkortól független humor és kaland: ez Rejtő Jenő világa.

A szépség védelmében

Napjainkban elindult egy tendencia, miszerint minden és mindenki szép, ahogy van: azaz, a szépséget nem szabad feltételhez kötni. De tényleg jó-e nekünk, ha inflálódik a szépség értéke? Valóban segíti-e a boldogságunkat és az önelfogadást, ha mindent szépnek állítunk be? A szépség védelmében Hornisch Aliz beszél.

Betöltés…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.