Hornisch Aliz

Hornisch Aliz-szerkesztőségi tag. Lelkes cikkíró, gyógytornász-fizioterapeuta.

„Számomra a Margaret egy olyan közösség, ahol úgy próbálunk valami értékeset adni a világnak, hogy közben egymást is inspiráljuk és támogatjuk nem csak szerkesztőségi szinten, de emberként és barátokként is.”

Van, hogy nem neked kell változni

Sokan mondják, hogy nem a körülményeken kell változtatni, hanem magunkon. De van, hogy a terheink azok, amik túl nehezek. Ilyenkor érdemes felismerni, hogy nem velünk van a “baj”. @Aliz Hornisch szerint nem minden kihívás van ránk szabva.

Isten, a legnagyobb kockázatvállaló

A mindennapi életünkben mit tudhatunk biztosra? Annyi mindentől félünk… De vajon Isten mindent tud? Vajon Neki nem kellett soha kockáztatnia? Aliz szerint ezt nem vehetjük biztosra.

Az elköteleződés félelme

Jó dolog a monogámia? Ha igen, miért van ennyi megcsalás? Miért nem élünk inkább poliámor kapcsolatokban? Van-e értelme elköteleződni, mi a titka? Egyetlen ember hogy adhat elég örömet? Aliz felteszi a rázós kérdéseket.

Milyen a jó nő? – összefoglaló

Már mind találkozhattunk a „jó nő” fogalmával, de vajon ez mit takar? A Ridikül magazin szervezésében megvalósult „Minden, ami nő” rendezvénysorozaton négy nem akármilyen férfi véleményét hallgathattuk meg erről. Az ő gondolataikat szemlézzük. 

Tornacipős szentek, sziasztok!

Jézus elég karakánul azt mondta, mindenkiből lehet szent, meg legyünk mi is azok. De a modern idők modern megoldást követelnek. Akkor viszont: Tornacipős szentek, sziasztok! Moziba járó szentek! Sziasztok! Ti, Facebookot használó szentek! Sziasztok!

Egy hazugság: ami nem öl meg, az megerősít

A minket ért traumák nem válnak attól se szebbé se jobbá, csak mert tanultunk belőlük és/vagy túléltük őket… Hornisch Aliz gondolatai arról, miért nem hisz abban, hogy ami nem öl meg, az megerősít.

Szakítás utáni barátság

Az örökzöld kérdés: van-e létjogosultsága a barátságnak, egy romantikus kapcsolat után? Mi a helyzet akkor, ha adott a közös baráti társaság? Mindig tudni kell a hamvakat hátra hagyni? Aliz célpontjában az exek, és további sorsaik.

Dobó Dorottya – A zapumai kóbor villamos

Interjúnkban Dobó Dorottya író-val beszélgettünk. Most megtudhatjátok, hogyan születik meg egy regény és milyen csavarok lehetnek egy a kezdő meseíró életében. De az is kiderül, hogyan tud egy villamos csak úgy elkóborolni! Zapumai kalandokra fel!

Betöltés…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.