Érezted már, hogy túl sok minden változik és nem érzed a talajt a lábad alatt? Vajon barátságot tudunk-e kötni a folyamatos változással, akár egy életen át? Hogyan tudunk kudarcok után is erőre kapni- Krisztussal?

Ezen kérdések megválaszolásában fog segíteni nekünk Pál Kata Klára a következő Női Kör alkalmunkon. Kata édesanya, feleség, startup mentor, motivációs előadó, a RotaryClub Budapest-Center alapítója és egy református gyülekezet választott pót-presbitere. Rendhagyó módon fog végigvezetni minket az életén, izgalmas témákat érintve. A tanulás vajon összefér a szórakozással? A keresztény neveltetésbe belefér a válás? Önismerettel kiküszöbölhető az önfeláldozó attitűd? Hogyan válhatunk feleséggé és anyává? Nőként hogyan tudunk vezetői pozícióban értéket képviselni? Végül pedig talán a legfontosabb kérdés, ha elbuktunk, hogyan tudunk újrakezdeni, nem egyedül, hanem Krisztussal?

Most olvassátok egy kis ízelítőként a vele készített rapid interjúnkat.

 

Mi az, ami eltölt szenvedéllyel és motivál téged az életben? 

Számomra a legfontosabb motiváció az értékteremtés. Legyen szó az élet bármelyik területéről vagy szakaszáról. Kicsi korom óta küldetéstudattal rendelkezem, ami egy elképesztően mély érzés. Hihetetlen erővel áldott meg az élet, egy olyan belső hittel és kitartással, ami bármin átsegít. Korábban szenvedéllyel töltött el a tanulás, fejlődés, más kultúrák megismerése. Ma már az motivál, hogy hogyan segíthetek embereken és hogyan tudom -azt a sok jót, ami velem történt- visszaadni a társadalomnak. Az motivál, ha motiválhatok másokat. 

Mi a három legfontosabb érték számodra?  

Értékrendünk alapozza meg életünket és integritásunkat. Alapvető értékeim sorrendje változott az életszakaszaim során, de mára a három legfontosabb számomra a szeretet, a megbocsátás és a hála. 

Van e tuti tipped arra, hogy meg tudjuk őrizni a motivációnkat az életben?

Számos önismereti könyv, motivációs tréner próbál utat mutatni ebben a mai felgyorsult világban arra, hogy mi minden motiválhat bennünket az életben és hogyan tartsuk ezeket szem előtt. Fiatalabb koromban elképesztően hajtott engem a siker és az elismerés. Elismerés a szülőktől és a tanároktól, mentoroktól. Ez motivált. Mára ez annyiban változott, hogy belülről fakad, a régi gyökerek, a jövőkép és a saját magamban való hitem az, ami segít megőrizni a kitartásom és a bátorságom. Ez visz előre. Szóval a tuti tipp az a BENNED rejlik :) 

Ha egy tanácsot tudnál adni a fiatal Katának mi lenne az? 

Sokszor felmerült már bennem is ez a kérdés, de még soha nem mertem megválaszolni. Azt hiszem eljött az idő… Három olyan tanács van, amit biztos megfogadnék és titkon már régóta bánt is kicsit, hogy nem volt, aki finomhangoljon rajtam fiatal éveim sorsdöntő lépései előtt, alatt.

  1. “Kata, soha ne hagyd abba a táncot!”

  2. “Kata, válassz ki egy területet / témát / irányt, ami igazán érdekel, vonz és abban válj kimagaslóvá, azt fejleszd, abban tanulj tovább és próbálj hiánypótló tudást szerezni ezáltal.”

3   “Kata, tanulj meg spanyolul és franciául.” 

Miért tartod fontosnak a témádat (megújulás, újrakezdés) és kiknek ajánlod?

Újrakezdés nélkül nincs megújulás és megújulás nélkül nincs újrakezdés. A téma fontossága kiemelkedő, főleg napjainkban. A generációs szakadékok és egy lazább neveltetés miatt mára kevesen mernek vagy tudnak újra talpra állni egy nagyobb kudarc vagy csalódás után.

Véleményem szerint a legnagyobb veszély ilyenkor az újtól való félelem és a kitartás hiánya. Saját példámon keresztül szeretném elmesélni, hogy igenis mindig van kiút, mindig van új lehetőség, mindig van hit és remény a változásra. Soha nem szabad feladni álmainkat, vágyainkat és bíznunk kell abban, hogy amit a Jóisten ránk bízott, az eljön.

 

Kata élete nagy sarokköveinek megosztásával vezet minket át minket a nehezebb pillanatain, bemutatva, hogy a változás egy erőforrás is lehet. Krisztussal pedig minden kudarcból fel lehet állni. Várunk egy izgalmas utazásra, ahol személyes tapasztalatok útján inspirálódhattok, nem csak januárban, hanem egy életen át. Szeretettel várunk egy szűk körű, intim és erőt adó beszélgetésre az év első Női Kör alkalmán, január 31-én.

Ott találkozunk! 

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Spotify vs. koncert – a tökéletes hangzás nyomában

2024. April 30.|0 Comments

Legyen szó komoly- vagy könnyűzenéről, a különféle streamingoldalaknak köszönhetően ma már ingyen vagy egy csekély összegért minden csak egy gombnyomás kérdése. Akkor miért van az, hogy egy-egy koncertre hamarabb fogynak el a jegyek, mint a kenyér a Sparban? Miért jó pénzt és energiát áldozni valamire, aminek a minősége kérdéses?

Amióta a nők is csatlakoztak a „vadász-különítményekhez”, felkészülten kell nekünk is helytállnunk a (szak)politikai érdekérvényesítésben – Nagyinterjú Dr. Botos Barbarával

2024. April 29.|0 Comments

Botos Barbara határozott, inspiráló és elhivatott. Nemcsak szakmailag, hanem a nők esélyegyenlőségéért is dolgozik különböző szakmai civil szervezeteken keresztül. Demjén Dorottya beszélgetett vele.

Láthatatlan társ – a vakvezető kutyák élete és munkája

2024. April 27.|0 Comments

Hűséges segítők, társak, barátok – a vakvezető kutyákat különleges kötelék fűzi gazdájukhoz. De egyáltalán hogyan válik egy négylábú vakvezetővé? Milyen feltételeknek kell megfelelnie, és miben más az élete egy átlagos házikedvencéhez képest? Schiff Mónikával, a budapesti Vakvezetőkutya-kiképző Központ vezetőjével beszélgettünk.

Miről mesél az anyatest?

2024. April 26.|0 Comments

A testem én vagyok. Én vagyok a testem. Mégis, amikor kilépek az ajtón, feldíszítem, elrejtem, kijavítom. Csak fel ne tűnjön! Itt egy szeplő, alapozd le! Ott egy sebhely, takard el! Ferde az orrod, fess újat! Pedig mi mindent mesélhetne neked az a tökéletlen, rejtett test, hogy mit élt át aznap miattad és érted!

Mit tanít nekünk a Dűne?

2024. April 22.|0 Comments

A Dűne világa egészen varázslatos és tanulságokkal teli, és nem csak Timothée Chalamet miatt érdemes elmerülni abban. A Föld napja alkalmából ajánló következik.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu