Az elmúlt hónapokból, lassan egy évből, igen nehezen találhatunk olyan cikket, vagy eseményt, amire azt mondhattuk volna, “köszi koronavírus, hogy ezt lehetővé tetted nekünk”. A legtöbb esetben csak lemondott utazásokról, eltolt esküvőkről, online formában megtartott csapatépítésekről – találkozókról mesélhettünk egymásnak. Most mégis egy kis színt szeretnék vinni a sok egyhangú, és negatív esemény közé, és ajánlani Nektek egy programot, amin a vírus nélkül nem vehetnénk részt!

2020. májusában, a vírus első hullámában találkoztam először ezzel a “programsorozattal”. Amerikában az évente többször megszervezett, mindig más-más életeseményre fókuszáló katolikus konferenciát terelték át online vizekre. Egy konferencián általában 20-30 (vagy akár több) jobbnál jobb előadó lép fel. Mesélnek a számukra fontos kutatási területről, élettapasztalatokról, saját tanúságtételükről. Ha ezeket az eseményeket fizikailag megszervezik, egy hétvége során jobb esetben is 10-15 előadásra juthatunk el, de néha már ez a szám is soknak hat. Emellett természetesen a számunkra legérdekesebb prezentációk mindig pont egyazon időpontba esnek.

A Covidnak köszönhetően megszűnt a fizikai események kora, cserébe viszont a vírus lehetőséget teremt számunkra, hogy egy amerikai konferencián részt vehessünk, a nap azon szakaszában tekintsük meg az előre felvett előadásokat, amikor csak szeretnénk, és a hétvége folyamán annyit nézzünk meg belőlük, amennyit csak elbír a szemünk, fejünk – természetesen ütközések nélkül;)
Májusban egy, a Test Teológiája Intézet által szervezett és egy Lovelife című előadássorozaton, novemberben pedig a gyógyulásról és gyógyulási folyamatokról szóló előadássorozaton vettem részt. Idén tavasszal is sok esemény közül választhatunk, lesz ismét Lovelife konferencia, de kifejezetten férfiaknak és nőknek szóló hétvége is van a programba iktatva.

A videókat az adott hétvége során ingyenes regisztrációval lehet megtekinteni, ha pedig szeretnénk, hogy később is hozzáférjünk az előadásokhoz, megvehetjük a premium felhasználói fiókot. 

És hogy miért ajánlom a technikai előnyök mellett a leginkább? 

Számomra a konferencia a bezárkózás első felvonásában megteremtette az évem csúcspontját: hatalmas erőt és löketet adott az előadók tanítása. Megismerhettem az amerikai katolikus “speaker”-ek gondolkodásmódját, módszereit, ahogyan népszerűvé és menővé varázsolják a rigidnek gondolt tanításokat. Rengeteg estét átbeszélgethettem a hétvégét követő hetekben olyanokkal, akik szintén meghallgatták a videókat. Bár az esemény nevében ott áll a “katolikus” szó, a legtöbb videójukat minden kereszténynek érdemes megnéznie! – Nem utolsó sorban pedig tovább gyakorolhattam az angoltudásomat:).

További infó és az események időpontjai: https://virtualcatholicconference.com/events/

Mivel véleményem szerint legfontosabb szüntelenül hálát adni, főleg a nehéz helyzetekben, már csak egy dolog van hátra: Köszi koronavírus, hogy ezt a programot lehetővé teszed Nekünk!

Kisbán Petra

Fotó: Virtual Catholic Conference Női hétvégéjének hivatalos oldaláról

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Láthatatlan társ – a vakvezető kutyák élete és munkája

2024. April 27.|0 Comments

Hűséges segítők, társak, barátok – a vakvezető kutyákat különleges kötelék fűzi gazdájukhoz. De egyáltalán hogyan válik egy négylábú vakvezetővé? Milyen feltételeknek kell megfelelnie, és miben más az élete egy átlagos házikedvencéhez képest? Schiff Mónikával, a budapesti Vakvezetőkutya-kiképző Központ vezetőjével beszélgettünk.

Miről mesél az anyatest?

2024. April 26.|0 Comments

A testem én vagyok. Én vagyok a testem. Mégis, amikor kilépek az ajtón, feldíszítem, elrejtem, kijavítom. Csak fel ne tűnjön! Itt egy szeplő, alapozd le! Ott egy sebhely, takard el! Ferde az orrod, fess újat! Pedig mi mindent mesélhetne neked az a tökéletlen, rejtett test, hogy mit élt át aznap miattad és érted!

Mit tanít nekünk a Dűne?

2024. April 22.|0 Comments

A Dűne világa egészen varázslatos és tanulságokkal teli, és nem csak Timothée Chalamet miatt érdemes elmerülni abban. A Föld napja alkalmából ajánló következik.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu