Az elmúlt hónapokból, lassan egy évből, igen nehezen találhatunk olyan cikket, vagy eseményt, amire azt mondhattuk volna, “köszi koronavírus, hogy ezt lehetővé tetted nekünk”. A legtöbb esetben csak lemondott utazásokról, eltolt esküvőkről, online formában megtartott csapatépítésekről – találkozókról mesélhettünk egymásnak. Most mégis egy kis színt szeretnék vinni a sok egyhangú, és negatív esemény közé, és ajánlani Nektek egy programot, amin a vírus nélkül nem vehetnénk részt!

2020. májusában, a vírus első hullámában találkoztam először ezzel a “programsorozattal”. Amerikában az évente többször megszervezett, mindig más-más életeseményre fókuszáló katolikus konferenciát terelték át online vizekre. Egy konferencián általában 20-30 (vagy akár több) jobbnál jobb előadó lép fel. Mesélnek a számukra fontos kutatási területről, élettapasztalatokról, saját tanúságtételükről. Ha ezeket az eseményeket fizikailag megszervezik, egy hétvége során jobb esetben is 10-15 előadásra juthatunk el, de néha már ez a szám is soknak hat. Emellett természetesen a számunkra legérdekesebb prezentációk mindig pont egyazon időpontba esnek.

A Covidnak köszönhetően megszűnt a fizikai események kora, cserébe viszont a vírus lehetőséget teremt számunkra, hogy egy amerikai konferencián részt vehessünk, a nap azon szakaszában tekintsük meg az előre felvett előadásokat, amikor csak szeretnénk, és a hétvége folyamán annyit nézzünk meg belőlük, amennyit csak elbír a szemünk, fejünk – természetesen ütközések nélkül;)
Májusban egy, a Test Teológiája Intézet által szervezett és egy Lovelife című előadássorozaton, novemberben pedig a gyógyulásról és gyógyulási folyamatokról szóló előadássorozaton vettem részt. Idén tavasszal is sok esemény közül választhatunk, lesz ismét Lovelife konferencia, de kifejezetten férfiaknak és nőknek szóló hétvége is van a programba iktatva.

A videókat az adott hétvége során ingyenes regisztrációval lehet megtekinteni, ha pedig szeretnénk, hogy később is hozzáférjünk az előadásokhoz, megvehetjük a premium felhasználói fiókot. 

És hogy miért ajánlom a technikai előnyök mellett a leginkább? 

Számomra a konferencia a bezárkózás első felvonásában megteremtette az évem csúcspontját: hatalmas erőt és löketet adott az előadók tanítása. Megismerhettem az amerikai katolikus “speaker”-ek gondolkodásmódját, módszereit, ahogyan népszerűvé és menővé varázsolják a rigidnek gondolt tanításokat. Rengeteg estét átbeszélgethettem a hétvégét követő hetekben olyanokkal, akik szintén meghallgatták a videókat. Bár az esemény nevében ott áll a “katolikus” szó, a legtöbb videójukat minden kereszténynek érdemes megnéznie! – Nem utolsó sorban pedig tovább gyakorolhattam az angoltudásomat:).

További infó és az események időpontjai: https://virtualcatholicconference.com/events/

Mivel véleményem szerint legfontosabb szüntelenül hálát adni, főleg a nehéz helyzetekben, már csak egy dolog van hátra: Köszi koronavírus, hogy ezt a programot lehetővé teszed Nekünk!

Kisbán Petra

Fotó: Virtual Catholic Conference Női hétvégéjének hivatalos oldaláról

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Maradt, mivel a pofont csók követte

2024. March 28.|0 Comments

Egyszer azt hallottam, hogy annál a férfinál, aki idegességében ököllel veri a falat, nem kell sok ahhoz, hogy a következő én legyek. De mennyire érintettek valójában a magyar nők párkapcsolati erőszakban? Hol a határ és mit tehetünk mi, akik felelősséget érzünk a bántalmazást elszenvedő nőkért?

Szex szülés után

2024. March 23.|0 Comments

Milyen a szex szülés után? Ez a kérdés izgatja a kismamákat, de azoknak is érdekes lehet, akik még nem várandósok. Szerzőnk szókimondó cikkében válaszolja meg a kérdést.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu