Arról, hogyan állt ki Madison Prewett A Nagy Ő című műsorban a hite mellett, a cikket itt olvashatod. De igazán az szolgál bizonyságul, ahogy a reality után alakult az élete…

Madison Prewett (@madiprew) A Nagy Ő 2020. évi szériájának második helyezettje lett. Peter Weber, az akkori főszereplő neki adta volna a szívét, azonban a lány visszautasította a sztárt, mivel nem akart megalkudni az értékrendjében, ugyanis elhatározta, hogy hithű keresztény férjet szeretne, és házasság előtt nem fekszik le senkivel  

De hogyan alakult az élete a 24 éves lánynak a műsor után?

Az első hónapok nem voltak könnyűek. Többször érte őt kritika és megaláztatás a sajtóban a döntése miatt. Egyszer Peter Weber szülei is felszólaltak a témában, akik lealacsonyítóan beszéltek Madisonról. Madison azonban mindannyiszor kitartott az Istenbe vetett hite mellett. “Az eszemmel tudtam, hogy Isten a legjobbat akarja nekem, és ezért nem akartam kompromisszumot kötni olyan alapértékekben, amelyek az identitásom részét képezik. De mégis, a szakításkor teljesen összetörtem. Azt éreztem, hogy Peter életem minden egyes napján hiányozni fog.”

Amikor hazament, arról vallott, hogy nagyon magányos volt. Rosszul érezte magát a lealacsonyító megjegyzések tömkelege miatt. Ráadásul éppen akkor szinte mindenki körülötte ismerkedett vagy már párkapcsolatban volt. 

Istenem, miért engeded meg ezt? Mi a baj velem? – kérdeztem sokszor.

Rengeteget veszekedtem Istennel. Aztán egyik ilyen alkalommal volt egy felismerésem, ami örökre megváltoztatta a gondolkodásmódomat:

Rájöttem, hogy azt a szeretetet, amire kétségbeesetten szükségem van és amit addig mindig egy férfitól vártam, hogy értékesnek érezzem magam, egyedül Isten tudja megadni. 

Elkezdtem átültetni a gyakorlatba a két legfőbb parancsolatot, és ezek váltak az életem vezérfonalává: “Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből!” És „Szeresd felebarátodat, mint magadat!” (Márk‬ 12:30-31‬‬)

Ez a lényeg. Sosem leszel igazán boldog és teljes, amíg nem Istent szereted elsősorban és teljes lényegedből. Sosem fogsz tudni igazán “jól” szeretni addig, mert mindig másoktól fogod elvárni azt, amit csak Isten tud megadni neked.

Innentől kezdve nem erőltettem azt, hogy “oh csak legyen már egy fiúm”. Hanem imádkoztam és Istennel beszélgettem ezekről a dolgokról.”

Madison tehát minden megpróbáltatás után is fel tudott állni. “Emlékszem, amikor megismertem Grantet, a férjemet, ugyanazok a gondolatok kavarogtak bennem, mint az addigi ismerkedéseim alatt. Persze benne is voltak hibák és red flagek. 

De amit másképp csináltam, az az volt, hogy végig imádkoztam, miközben ismerkedtünk. És ahelyett a néha izgatott, néha feszült várakozás helyett, ami addig bennem volt a férfiak kapcsán, Grant mellett olyan isteni békességet éreztem, mint addig soha. Újra és újra felismertem, hogy a férjem egy olyan keresztény, akit érdemes követni. Akinek bízom annyira az istenkapcsolatában, hogy rá merjem magam bízni egy egész életre. És így történt, hogy mikor néhány hónap együttjárás után megkérte a kezem, igent mondtam.

Mert biztos voltam abban, hogy előbb Isten mondott igent “ránk”. 

Azért, mert ez az ember segít nekem abban, hogy egyre inkább olyanná váljak, mint Jézus. Hogy közelebb kerüljek Hozzá. Amikor vele vagyok, azt érzem, hogy jobban akarom ismerni Jézust. 

Az esküvőm reggelén lepergett előttem az összes férfi, akivel kapcsolatom volt. És egyszerűen csak sírni tudtam és hálát adni Istennek, hogy nem maradtam benne azokban. Hogy bízni tudtam annyira Istenben, hogy hallgassak Rá. Akármennyire kétségbeesettnek éreztem a helyzetem, Ő sosem mondott le rólam. És így meg is ajándékozott azzal, hogy a legjobb barátommal köthettem össze az életem. 

Megtanultam megköszönni Istennek a “nemeket” és a bezárt ajtókat. Isten sosem bekorlátozni akart engem, hanem megvédeni. Megmenteni a békességem, a boldogságom, a Vele való kapcsolatom.

Ma már abból fakad az önbecsülésem, hogy Isten mennyire szeret és küzdött értem.

Azonban amire szingliként rájöttem, arra házasként is szükségem van. Minden reggel, mielőtt hozzászólnék a férjemhez, előbb Istennel töltök időt. Nélküle nem ugyanaz az ember vagyok. Nélküle nem tudnék igazán szerető társ lenni. Minden egyes nap, újra és újra szükségem van arra, hogy a régi énem meghaljon, és helyette a Szentlélek töltsön be. Hogy többé ne én éljek, hanem Krisztus éljen bennem. 

Akár szingli vagy, akár párkapcsolatban, csak így érdemes élni az életet. Ne házasodj össze csak azért valakivel, mert már régóta együtt vagytok és ezért biztonságban érzed magad vele! 

Ne azért randizz valakivel, hogy olyan emberré váljon, amilyet elképzeltél! Amiatt randizz valakivel, amilyen ember ő most!

Semmi sem éri meg az Istennel való bensőséges kapcsolatod kockáztatását! 

Bízd rá Istenre a szerelmi életed alakulását. Különben egy olyan boldog élettől fosztod meg magad, amilyenre a legvadabb álmaidban sem gondoltál.

4 fő tanács:

  1. Imádkozz végig, miközben ismerkedsz! Kérd meg a barátaid, hogy imádkozzanak értetek és számoltassanak el téged!
  2. Céltudatosan ismerkedj! Ha jól akarod csinálni, tudatosan csináld! Egy kapcsolat kemény munka. Olyannal ismerkedj, akivel jobbá teszitek egymást! Olyan módon ismerkedj, ami tiszteletben tartja az értékeidet és a hited! Tudd, hogy mi felé haladtok!
  3. Tisztán ismerkedj! Olyan fontos, hogy a szexualitás azt a célt töltse be az életedben, amire Isten létrehozta azt. Ha figyelmen kívül hagyjuk ezt, akkor megfosztjuk magunkat attól az örömtől, szabadságtól és szeretettől, amit Isten adna nekünk egy kapcsolaton belül. A házasság előtti tisztaság nem megkötözni akar téged, hanem megvédeni. 
  4. Ne bálványozd a randizást vagy a házasságot! Csak Isten tud teljessé tenni. Azonban az, hogy vágysz egy társra, csodálatos cél, amit Isten helyezett a szívedbe. A lényeg csak az, hogy Vele csináld végig ezt az egészet. Csak így éri meg! Nem fogod megbánni!”

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Láthatatlan társ – a vakvezető kutyák élete és munkája

2024. April 27.|0 Comments

Hűséges segítők, társak, barátok – a vakvezető kutyákat különleges kötelék fűzi gazdájukhoz. De egyáltalán hogyan válik egy négylábú vakvezetővé? Milyen feltételeknek kell megfelelnie, és miben más az élete egy átlagos házikedvencéhez képest? Schiff Mónikával, a budapesti Vakvezetőkutya-kiképző Központ vezetőjével beszélgettünk.

Miről mesél az anyatest?

2024. April 26.|0 Comments

A testem én vagyok. Én vagyok a testem. Mégis, amikor kilépek az ajtón, feldíszítem, elrejtem, kijavítom. Csak fel ne tűnjön! Itt egy szeplő, alapozd le! Ott egy sebhely, takard el! Ferde az orrod, fess újat! Pedig mi mindent mesélhetne neked az a tökéletlen, rejtett test, hogy mit élt át aznap miattad és érted!

Mit tanít nekünk a Dűne?

2024. April 22.|0 Comments

A Dűne világa egészen varázslatos és tanulságokkal teli, és nem csak Timothée Chalamet miatt érdemes elmerülni abban. A Föld napja alkalmából ajánló következik.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu