Ha a mai társadalmunkat megnézzük, akkor láthatjuk mennyi lehetőségünk van arra, hogy pillanatnyi boldogságot szerezzünk magunknak. Tulajdonképpen a szolgáltató iparágak nagy része azt a vágyunkat használja ki, hogy rögtön jól szeretnénk érezni magunkat. Ne értsetek félre, szuper, ha az ember tesz azért, hogy minél boldogabbnak érezze magát, de vajon elérhető-e az a mértékű boldogság, amire vágyunk? 

A kérdés szerintem sokkal inkább az, hogy mit áldozol fel ezért a nagybetűs BOLDOGSÁGÉRT. Mert nagyon sokszor, amit mi keresünk egy pillanatnyi, múló állapot, tele hormonokkal és kémiai reakciókkal. Ha jobban megnézzük, akkor rájövünk, lehetetlen, hogy ez örökké tartson, mi mégis sokszor kétségbeesünk, ha nem találunk valamit, amivel nehézségeinket elfelejthetjük.

Gondoljunk csak egy estére a belvárosban. Mennyire sok örömet szomjazó személlyel találkozhatunk az utcákon, a bárokban és a szórakozóhelyeken. Azon az estén persze boldogok vagyunk, legalábbis a problémáink nagy része elnyomás alatt van az alkoholnak és egyes esetekben más szereknek köszönhetően. A fájdalmas pillanat a következő nap fog bele hasítani az életünkbe amikor rájövünk, hogy tulajdonképpen semmi sem változott meg bennünk. 

Itt most nem a bulizástól való teljes elzárkózásra szeretnék bárkit is bíztatni, mindössze egy lelkiismereti vizsgálatot érdemes tartani azzal kapcsolatban, hogy vajon én miért vágyom arra, hogy minden héten elmenjek bulizni vagy a tudatvesztésig igyam magamat. De nem kell ennyire drasztikus dolgokra gondolni, például az is érdekes lehet, miért van mindig szükségem párkapcsolatra, miért menekülök egyik kapcsolatból a másikba, miért nem tudok egyedül lenni és vajon miért vállalom túl magamat a siker érdekében. 

Ha teljesül egy cél az életedben, te ki tudod élvezni, vagy már egy másikon gondolkodsz azért, hogy egy újabb adag endorfint kapjon a szervezeted?

Számomra nagy felismerés volt az, amikor rájöttem, hogy nagyon hosszú folyamat, talán egy egész élet is kell ahhoz, hogy a boldogságot helyesen értelmezzem az életemben. 

Minél több szituációval találkozom, annál inkább megismerem magamat és fedezem fel azt, hogy milyen sokszor csúszok bele én is abba, hogy azonnali megoldást várok a problémáimra. A megoldás talán nem is a legjobb szó, helyesebb lenne azt mondani, azonnali elterelést szeretnék, hogy ne kelljen a megoldásokon gondolkozni, csak sajnos ez nem lehetséges hosszútávon. 

Nekem segít ebben a kérdésben az, ha belegondolok abba, hogy az egy természetes dolog, hogy itt a Földön küzdök nehézségekkel, hogy nem vagyok mindig boldog és belecsúszok az örömhajhászásba néha. 

De tudom és hiszem azt, hogy lesz egy hely, ahol tényleg mindig boldog leszek, ahol pont olyan dolgok fognak történni, amire vágyom.

 „És Isten letöröl minden könnyet a szemükről; nem lesz többé halál, sem bánat, sem kiáltás. Nem lesz többé fájdalom, mert az előbbiek elmúltak.” – Jelenések 21:4

Mészáros Kitti

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Láthatatlan társ – a vakvezető kutyák élete és munkája

2024. April 27.|0 Comments

Hűséges segítők, társak, barátok – a vakvezető kutyákat különleges kötelék fűzi gazdájukhoz. De egyáltalán hogyan válik egy négylábú vakvezetővé? Milyen feltételeknek kell megfelelnie, és miben más az élete egy átlagos házikedvencéhez képest? Schiff Mónikával, a budapesti Vakvezetőkutya-kiképző Központ vezetőjével beszélgettünk.

Miről mesél az anyatest?

2024. April 26.|0 Comments

A testem én vagyok. Én vagyok a testem. Mégis, amikor kilépek az ajtón, feldíszítem, elrejtem, kijavítom. Csak fel ne tűnjön! Itt egy szeplő, alapozd le! Ott egy sebhely, takard el! Ferde az orrod, fess újat! Pedig mi mindent mesélhetne neked az a tökéletlen, rejtett test, hogy mit élt át aznap miattad és érted!

Mit tanít nekünk a Dűne?

2024. April 22.|0 Comments

A Dűne világa egészen varázslatos és tanulságokkal teli, és nem csak Timothée Chalamet miatt érdemes elmerülni abban. A Föld napja alkalmából ajánló következik.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu