Egy amerikai lány, Amy, felvételt nyer álmai egyetemére és mint minden menő lány, ő is egy sorority (egyetemi lányegyesület) tagjává akar válni. Szeretne kapcsolatokat építeni, bejutni a legjobb bulikra, a többi lánnyal életre szóló barátságot kötni és éjszakai filmmaratonokat folytatni. Minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy bekerüljön ebbe az elit közegbe, hiszen szép, okos, sikeres sportoló és nagyon kedves. Egyszerűen csak úgy vonzza magához az embereket. 

Bella, a sorority president, pillanatokon belül riválist lát benne. Bónuszként rájön, hogy újdonsült barátjának, Dave-nek gimi alatt tetszett Amy, így végképp negatívan áll a lányhoz. Bella azt is tudja, hogy ő csak azért áll az elitklub élén, mert gazdag vállalkozó szülei rengeteg pénzt adományoztak az egyetemnek az évek során. Elkezd szorongani, hogy ez a lány veszélybe sodorja az imidzsét, így nem elég, hogy visszautasítja jelentkezését, de gúnyolja, megalázza és tiszteletlenül bánik vele. 

Mi játszódik le a lányok agyában, lelkében? Amy valószínűleg először nem érti, mi a probléma. Ő partnerként tekint a többi lányra és mivel van elegendő önbizalma, helyén van az önértékelése, távol áll tőle Bella gondolatmenete. Lehetséges, hogy egy nehezebb napon sír és magában keresi a hibát, de hamar rájön, hogy ez nem róla szól, hanem Bella önértékelési zavaráról. Pár hét múlva már emlékezni sem fog az incidensre, bejut egy másik sororityba, új barátnőket talál, összejön egy helyes fiúval és az egész feledésbe merül.

Bellának azonban nehezebb lesz a dolog. Akárhányszor Amy-t, vagy a többi olyan lányt látja, akiket magánál többre tart, dühöt és frusztrációt érez. Kisebbrendűségi érzése felemészti, fáradt, kedvetlen lesz.  Barátnői már unják állandó panaszkodását és hogy mindenkit csak kritizál, leszól. Dave is csak azért marad mellette, mert nem talál mást. 

Ez a történet teljesen másként is elsülhetett volna. A két lány megtalálhatta volna a közös hangot és jó barátnőkké válhattak volna. Amy kiegyensúlyozott, derűs személyiségével jó hatással lehetett volna Bella önbizalomhiányára és segíthetett volna neki abban, hogy más lányokkal közösen fejlődjön, ne a szülők által megvásárolt pozícióból ítélkezzen más lányok felett. Bellának jobb lett volna… 

Azonban sosem késő. Amíg élünk, van lehetőségünk fejlődni, változni, belátni a hibáinkat. Bella még a diplomaosztónál bocsánatot is kérhet Amy-től a viselkedéséért, ezzel lezárva a cicaharc korszakát és érett, felnőtt nőként mehetne tovább az úton. 

Mi a célom ennek az igaz történetnek a megosztásával? Az, hogy teljes mértékben rajtatok múlik, hogy Amy-k vagy Bellák lesztek. Nem a másik fél, nem a szüleitek, nem a múltatok és nem a régi sérelmeitek a felelősek azért, ahogy másokkal bántok. Hanem TI és a jelenben hozott döntéseitek! 

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Amióta a nők is csatlakoztak a „vadász-különítményekhez”, felkészülten kell nekünk is helytállnunk a (szak)politikai érdekérvényesítésben – Nagyinterjú Dr. Botos Barbarával

2024. April 29.|0 Comments

Botos Barbara határozott, inspiráló és elhivatott. Nemcsak szakmailag, hanem a nők esélyegyenlőségéért is dolgozik különböző szakmai civil szervezeteken keresztül. Demjén Dorottya beszélgetett vele.

Láthatatlan társ – a vakvezető kutyák élete és munkája

2024. April 27.|0 Comments

Hűséges segítők, társak, barátok – a vakvezető kutyákat különleges kötelék fűzi gazdájukhoz. De egyáltalán hogyan válik egy négylábú vakvezetővé? Milyen feltételeknek kell megfelelnie, és miben más az élete egy átlagos házikedvencéhez képest? Schiff Mónikával, a budapesti Vakvezetőkutya-kiképző Központ vezetőjével beszélgettünk.

Miről mesél az anyatest?

2024. April 26.|0 Comments

A testem én vagyok. Én vagyok a testem. Mégis, amikor kilépek az ajtón, feldíszítem, elrejtem, kijavítom. Csak fel ne tűnjön! Itt egy szeplő, alapozd le! Ott egy sebhely, takard el! Ferde az orrod, fess újat! Pedig mi mindent mesélhetne neked az a tökéletlen, rejtett test, hogy mit élt át aznap miattad és érted!

Mit tanít nekünk a Dűne?

2024. April 22.|0 Comments

A Dűne világa egészen varázslatos és tanulságokkal teli, és nem csak Timothée Chalamet miatt érdemes elmerülni abban. A Föld napja alkalmából ajánló következik.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu