Sokan dilemmáznak, hogy elmenjenek-e Erasmusra, hisz nehéz összeegyeztetni az egyetemi előrehaladással, soknak tűnhet ennyi időt külföldön tölteni, félnek attól, hogy nem ismerik a nyelvet, az idegen környezetet. Én most mégis arra bátorítalak, hogy ne hagyd ki a lehetőséget! Pályázz! Olyan lehetőség, ami soha nem tér vissza és amire egész életedben emlékezni fogsz!

1. Szakmai előremenetel

A szakmai előremeneteledhez nagyon sokat fog hozzátenni, hogy tanultál külföldi egyetemen. Új perspektívákhoz és tanulás módszertanokhoz fogsz hozzájutni. Olyan dolgokról is tanulsz majd, amikről még nem is hallottál. A későbbi munkahelyeden előnnyel indulsz majd a felvételnél, hisz ha az önéletrajzodban látszik, hogy szereztél tapasztalatot más országban is, sok mindent elárul rólad: nyitott vagy az új dolgokra, tudsz alkalmazkodni ismeretlen helyzetekhez és ki mersz lépni a komfortzónádból. 

2. Nyelvek

Nyelvet tanulsz. Ma már a nyelvtudás alap. Ha kipróbálod az adott nyelvet a hazai környezetében, az magabiztosságot ad majd a későbbi nyelvhasználathoz. 

3. Barátok

Új barátokat szerzel. Nemzetközi kapcsolatokhoz jutsz, mert bárhova mész innentől Európában, felkeresheted majd az egyik régi ismerősödet. 

4.Gasztronómia

Az új ízek új világokat nyitnak meg. Különleges gasztronómia élményeket szerezhetsz: én Olaszországban voltam borkóstolón, ettem tenger gyümölcseit és különböző sajtokat is kóstoltunk

5. Utazás

Nem a szokásos nyaralásod lesz, hanem olyan körutak, városnézések, amelyek egészen egyediek, hisz helyiek szemszögével egészen más egy út.

6. Komfortzóna

Teljesen újfajta magabiztosságot ad, amikor egyedül kell boldogulnod. Hisz a családod, barátaid nincsenek ott, hogy segítsenek. Mindent, vagy legalábbis a nagy részét a dolgoknak egyedül kell megoldanod, ha sikerül viszont, az hatalmas siker, hiszen rájössz, mennyire támaszkodhatsz magadra.

Az Erasmus számomra a lehető legjobb döntés volt! Életem egyik legizgalmasabb időszaka, ami egyedi és megismételhetetlen. Olyan lehetőség, amit nem szabad kihagyni!

A szerző saját képe Erasmus útja során (Olaszország)

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Láthatatlan társ – a vakvezető kutyák élete és munkája

2024. April 27.|0 Comments

Hűséges segítők, társak, barátok – a vakvezető kutyákat különleges kötelék fűzi gazdájukhoz. De egyáltalán hogyan válik egy négylábú vakvezetővé? Milyen feltételeknek kell megfelelnie, és miben más az élete egy átlagos házikedvencéhez képest? Schiff Mónikával, a budapesti Vakvezetőkutya-kiképző Központ vezetőjével beszélgettünk.

Miről mesél az anyatest?

2024. April 26.|0 Comments

A testem én vagyok. Én vagyok a testem. Mégis, amikor kilépek az ajtón, feldíszítem, elrejtem, kijavítom. Csak fel ne tűnjön! Itt egy szeplő, alapozd le! Ott egy sebhely, takard el! Ferde az orrod, fess újat! Pedig mi mindent mesélhetne neked az a tökéletlen, rejtett test, hogy mit élt át aznap miattad és érted!

Mit tanít nekünk a Dűne?

2024. April 22.|0 Comments

A Dűne világa egészen varázslatos és tanulságokkal teli, és nem csak Timothée Chalamet miatt érdemes elmerülni abban. A Föld napja alkalmából ajánló következik.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu