Ugye nem csak én vagyok az, aki kitöltötte már a Milyen krumpli/kenyér lennél teszteket? Kérlek nyugtassatok meg, hogy nem… De mielőtt abbahagynátok az olvasást, a most következő könyv nyomokban igazságot tartalmazhat – legalábbis Jung és a szerző szerint. Bemutatom nektek a Bennünk rejlő istennők című könyvet, amely jungi pszichoanalitikai alapokon nyugvó jellemrajzokat tár elénk, hogy egy picit jobban megismerhessünk önmagunkat. A végén pedig tesztelhettek is, izgi ugye?

A könyvet a jungi pszichoanalitikus, Jean Shinoda Bolen írta, ő dolgozta ki az istennő archetípusokat, amely nagy sikernek örvend napjainkban is. Önismereti csoportok és terápiás ülések kedvelt elemét is képezi. A szerző szerint minden nőben él egy Istennő.

Az archetípusok minden nőben felfedezhetők, fontos női szerepeket jelentenek és irányt szabhatnak a cselekedeteinknek. Amennyiben kitöltjük a tesztet, rájövünk, hogy melyik a bennünk élő domináns istennő, vagyis archetípus, így jobban meg tudjuk ismerni és tudatossá tehetjük szorongásainkat és erősségeinket. Mélylélektani női karakterisztikát mutat be, amely érdekes és szórakoztató, de legfőképp segítségül szolgálhat a visszatérő problémák megoldásánál.

Összesen hét mitológiai nőalakra lehet az archetípusokat osztani, akik három csoportba szerveződnek: 

  1. Az érinthetetlen istennők: Artemisz, Pallasz Athéné és Hesztia. Ők azok, akik megállnak a saját lábukon és az önbecsülésük stabil. 
  2. A sebezhető istennők: Perszephoné, Déméter és Héra. Jellemző rájuk a dependencia igény és identitásuk könnyen függhet más kapcsolatoktól.
  3. Az alkimista istennő: Aphrodité

Általában egy nőben többféle istennő archetípusa is megjelenik, csak eltérő dominancia értékkel. Ahogy érünk és különféle élethelyzetekbe kerülünk, úgy veheti át az egyik istennő a másik vezető szerepét. Tehát minden nőben több istennő él, akik személyiségünk részeit képezik, nincsenek „tiszta” típusok és sorrendjük is változhat. Szóval most egy kis önismereti érdekességre hívlak titeket. Nem kell készpénznek venni, engedd át az információkat a saját szűrődön, legyél nyitott, de kritikus. Állj hozzá játékosan ehhez az önismereti úthoz és ki tudja, lehet, közelebb kerülsz magadhoz.

A tesztet itt elérhetitek – itt az első három dominánsra érdemes figyelni:

http://www.valloagnes.hu/test/view/quiz:Notipusok-bennunk-elo-Istennok

Itt pedig egy részletes leírást találtok:

https://delfinstudio.hu/olvasoszoba/2517-2/

P.s.: Nekem Déméter, Héra és Artemisz jött ki, nektek vajon mi lesz?

 Tóth-Kuthy Betti

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Akik nem engedtek 48-ból – női sorsok a szabadságharc idejéből

2024. March 16.|0 Comments

Mit tudunk a nők szerepéről a szabadságharcban? Alakították az események alakulását vagy családanyaként egy biztos hátországot teremtve álltak a férfiak oldalán? Hogyan állt a márciusi ifjak mellé a női kreativitás, és a megtorlás időszaka alatt hogyan őrizték meg a szabadságharc értékeit a honvédek asszonyai?


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu