Miért van szükség az NTAK bevezetésére?

A turisztikai térségek, települések és a teljes szektor, illetve ágazati felosztásainak teljesítményének mérésére az NTAK statisztikai adatokra támaszkodik. A megfelelő mennyiségű és mélységű naprakész információhoz való hozzáférés elengedhetetlen a tájékoztató jellegű döntéshozatalhoz a digitális turizmus fejlesztésében.

*Szponzorált cikk*

Magyarországon minden vendéglátó-ipari vállalkozónak – legyen az tulajdonos vagy bérlő – a hatályos szabályozás értelmében be kell jelentkeznie az NTAK-hoz.

A digitális adatgyűjtés céljai:

  • Pontos és időszerű statisztikák rögzítése a turistaforgalomról, valamint az összes belföldi szálláshelyről, étteremről és látnivalóról szóló adatok;
  • Releváns adatok integrálása a stratégiatervezés, -fejlesztés és kampányok javítása érdekében, valamint ezek hatékonyságának mérése az ágazati versenyképesség előmozdításában;
  • A foglaltsági és előfoglalási adatok felhasználása a vendégforgalom előrejelzésére és a hatékony beavatkozási pontok azonosítására;
  • Egységes, országos és naprakész adatbázis létrehozása a szálláshelyek, vendéglátó vállalkozások és turisztikai látványosságok számára;
  • Az átláthatóság előmozdítása az idegenforgalmi ágazatban.

Az NTAK-ba érkező, deperszonalizált statisztikai adatok alapján pontosan láthatóvá és mérhetővé válik egy-egy adott település, turisztikai térség vagy éppen az egész turisztikai szektor teljesítménye, ágazati megosztásban is. Az NTAK-ban kizárólag turisztikai célú, statisztikai adatgyűjtésről van szó, személyes adatok befogadására a rendszer nem képes. Az NTAK számára a szolgáltató a statisztikai adatokat minden esetben térítésmentesen biztosítja.

Az Euro Prompt Kft segít az NTAK beüzemelésébe vendéglátó helyén. Az üzembe helyezése után szánunk időt arra, hogy ügyfeleinket végigvezetjük annak részletes működésén. Sikerük iránti elkötelezettségünk messze túlmutat a kezdeti átadáson, és minden felmerülő kérdés megválaszolásához dedikált telefonos támogatást biztosítunk. Ezenkívül rendelkezésre állunk az éves felülvizsgálatok elvégzésére, hogy biztosítsuk a folyamatos elégedettséget.

A hangulatos fagylaltozóktól a nyüzsgő büfékig és éttermekig személyre szabott megoldásokat kínálunk mindenféle kis vendéglátó egység számára. Akár egyszerű POS-rendszerre van szüksége, akár több pincért és konyhai nyomtatót tartalmazó átfogóbb konfigurációra, értékesítési környezetünket az Ön egyedi igényeihez igazítjuk.

 

*Szponzorált cikk*

Szólj hozzá!

 

További cikkeink


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu