Instagram oldala a “Coachollak, anyukám!” néven található meg, ahol 25-35 év közötti nőket szólít meg. Életvezetéssel, önfejlesztéssel kapcsolatos tartalmakat készít számukra. A Pünkösdi Teológiai Főiskola keresztény szemléletű coach- és vezetőképzésén diplomázott. Jelenleg Mindfulness (MBSR) tanárjelölt, és egy multinacionális vállalatnál dolgozik vezetőként és belső coachként. Szöllős Borival beszélgettünk.

Hogyan döntötted el, hogy coach leszel? Mi vezetett idáig?

Első diplomámat közigazgatás szervezésből szereztem meg, azonban az egyetem után maradtak bennem kérdőjelek, hogy pontosan mivel is szeretnék foglalkozni.

Különféle helyeken kipróbáltam magam, és lassan elkezdett körvonalazódni bennem, hogy én leginkább segíteni szeretnék az embereknek.

Tudtam, hogy könnyen rá tudok hangolódni másokra. Éreztem, hogy örömöt okoz számomra, ha teljes figyelmemet egy másik embernek szentelhetem egy beszélgetés során. Pár évvel ezelőtt édesapám hívta fel a figyelmemet egy keresztény szemléletű coach képzésre, amelyet egy lelkész ismerőse végzett el.

Megnéztem a főiskola weboldalát, elolvastam a képzésről szóló összefoglalót, és olyat éreztem, amit addig tanulás kapcsán soha. Arra lettem figyelmes, hogy az összes tantárgy mély kíváncsiságot és lelkesedést ébreszt bennem. Itt eldőlt, hogy merre megyek tovább. A képzés egyetlen pillanatát sem bántam meg, mert rengeteget tanultam önismeret és emberismeret kapcsán. Első perctől kezdve gyakoroltunk, és sokszor coacholtuk egymást a társaimmal. A coachingok után számos pozitív visszajelzést kaptam, ami megerősített abban, hogy ez az én hivatásom. Azóta több helyen dolgozom coachként: a munkahelyemen, egy önkéntes szervezetnél és a saját vállalkozásom keretein belül is. Az ülések közben sokszor tapasztalom meg a flow-élményt és a kliensekkel való egymásra hangolódást. Ez folyamatosan táplál engem is, és arra sarkall, hogy tovább fejlődjek és képezzem magam. Azt gondolom, hogy csak így lehet bárki hiteles a szakmájában.

Milyen visszajelzéseket kapsz az emberektől?

Minden coaching folyamat végén kérek visszacsatolást a klienseimtől. Ez fontos számomra, hiszen ebből tanulhatok és ezáltal finomíthatom a módszereimet. Ezek a visszajelzések mindenki számára elérhetőek, fent vannak a weboldalomon és a Facebook oldalamon. Ami ezekből számomra kihangosodik az az, hogy a célzott, elgondolkodtató kérdések és a teljes figyelem segít leginkább másoknak.

Munkám vezérfonalát az képezi, hogy bármilyen furcsán is hangozhat ,

nem én oldom meg a problémákat, hanem az emberek kapnak teret arra, hogy megszülethessen bennük az ő megoldásuk.

Hiszem, hogy minden ember a saját életének a szakértője és senki nem ismeri jobban magát, mint őmaga. Amiben én tudok segíteni, hogy célirányos kérdésekkel, hasznos összefoglalásokkal és megerősítő visszajelzésekkel támogatom a hozzám fordulókat. Ez a biztos, empatikus jelenlét az, amiben szabadon kibontakozhat a kliensek belső válasza.

Hogyan tudod a keresztény szemléletet belevinni a munkádba? Volt már ebből konfliktusod?

Keresztény szemlélettel dolgozni számomra nem azt jelenti, hogy alapkövetelmény a klienseknek a katekizmus teljes ismerete, vagy a vasárnapi istentiszteleten való részvétel. Senki ne értsen félre, az előbbiek megléte nem probléma, sőt… 

A keresztény szemlélet számomra leginkább azt jelenti, hogy teljes figyelmemmel jelen vagyok és teret engedek annak, ami a kliensekben az adott pillanatban épp jelen van. Mustó Péter jezsuita atyától tudjuk, hogy ami van, annak szabad lennie. Az emberek ebben a fajta belső szabadságban tudnak dönteni arról, hogy életük tengerén merre hajózzanak tovább.

Keresztény coachként mélyen meg vagyok győződve arról, hogy a kliensek önismeretük fejlesztésével nemcsak saját magukkal, hanem a Teremtővel is mélyebb kapcsolatba kerülnek. Hiszen ő alkotott minket, és ő ismeri szívünk minden vágyát. Ebben a folyamatban én mint közvetítő tudok jelen lenni. Engedhetem azt, hogy amit a transzcendens meg szeretne mutatni, azt az emberek felismerjék, és ebből erőt merítve tudjanak továbbhaladni. 

Bónusz kérdés: Hogyan tudod átültetni a mindennapjaidba azt, amit coachként tanítasz?

Minden kliensem inspirál engem és emlékeztet a valójában fontos dolgokra. 

Amikor segítek nekik meghallani a bennük lévő megoldás hangját, sok őszinte és mély kapcsolódásban lehet részem. Az ilyen pillanatok ajándékok számomra, és elraktározom magamban őket. Mindemellett a Jóistennel való kapcsolatomból merített energia vezet engem tovább, tudva azt, hogy végső soron ő az, aki egyengeti lépteimet.

Bori Instagram oldala: @coachollokanyukam

Facebook oldala: https://www.facebook.com/szollosbori 

 

Szólj hozzá!

 

További cikkeink


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu