Május 2-án debütált a The Idea of You amerikai romantikus vígjáték a Prime Videó csatornáján. A Robinne Lee 2017-es regényéből készült film egy 40-es anyuka és egy 24 éves popsztár románcát dolgozza fel. De vajon létezhet-e jól működő  párkapcsolat egy idősebb nő és egy nála sokkal fiatalabb srác között? És ha igen, milyen kérdések merülnek fel egy ilyen szerelemben? 

A történetben a 40 éves egyedülálló anya Solène, egy híres zenei fesztiválon, a Coachellán találkozik az ünnepelt fiúbanda 24 éves énekesével, Hayes Campbellel. A találkozás mindkettőjükre nagy hatással van. Rögtön izzani kezd köztük a levegő.

Ezek után a sztár felkeresi Solène-t a munkahelyén, majd nem sokkal később elcsattan köztük az első csók. A nő először visszakozik, hogy túl idős a zenészhez, de végül nem bírnak ellenállni egymásnak. Solène saját magát is meglepve egy szenvedélyes, romantikus párkapcsolatban találja magát a huszonéves szívtipróval. Ráadásul minden nő az ő pasiját akarja. 

Ha nem is pont ilyenről, de egy ehhez hasonló botrányos szerelemről valljuk be, lehetséges, hogy álmodoztunk. Vagy talán csak arról, hogy egyszer annak ellenére válasszon minket egy pasi, hogy mások mit szólnak. Elítél-e vajon ezért valakit a társadalom vagy sem? 

Eltekintve attól, hogy egy hírességről van szó, működhetne-e egy ilyen kapcsolat? Tud-e társa lenni egy 24 éves sztárnak egy nála sokkal idősebb anya?

Az érzelmi részt szerintem nem lehet megkérdőjelezni. Ugyanúgy vonzódhat egymáshoz egy idősebb nő és egy fiatalabb férfi, mint két azonos életkorú fiatal.

Egy ilyen helyzetben az idősebb nő kialakult élete, tapasztalata, stabilitása lehet vonzó. A fiúban pedig a függetlenség és a fiatalos rajongás imponálhat. 

Persze ez azért nem ennyire fekete-fehér. Sok minden más is tetszhet két embernek egymásban. Ennek ellenére ha egy középkorú nő és egy fiatalabb férfi kezd egymással párkapcsolatot, az általában felkavarja a kedélyeket. Miért vált ki ekkora ellenállást egy ilyen románc? 

Egyrészről azért, mert a tradicionális gondolkodás meddőnek lát egy ilyen kapcsolatot. Bármilyen lángolóak is az érzelmek, az élethelyzet- és korbeli különbség sokszor működésképtelenné teszi egy idősebb nő és egy fiatalabb férfi párkapcsolatát. 

Nem mindegy, hogy egy 24 éves fiú akar-e gyereket, és ha igen, akkor mikor. Hajlandó-e negyvenes kedvesével családot alapítani.

A női biológiai óra nem enged túl sokat várni ebben a helyzetben. Egy középkorú nő sokszor szintén elutasítja, hogy újra anya legyen, vagy egyszerűen csak túl idősnek tartja magát ehhez. Ha viszont nem alapítanak családot, akkor bizonyos értelemben valóban egy meddő kapcsolat az övék. 

Sokan úgy gondolják, hogy egy ilyen párkapcsolat önző, csak a pillanatnyi gyönyörre alapul. A szkeptikusok szerint idővel a fiú megunja és úgyis lecseréli a nőt egy fiatalabbra. 

Az ilyen és ehhez hasonló kérdéseket őszintén meg kell válaszolnia egy párnak, ahol a nő sokkal idősebb a fiúnál.

A történetben Solène sem tud elmenekülni a társadalom és a rajongók kritikus szeme elől. Nemcsak saját, de lánya életére is óriási terhet rak párkapcsolata.

A kor lehet csak egy szám, de tisztában kell lennünk azzal, hogy mit miért választunk, őszintén igent tudunk-e mondani arra, amit a kapcsolat valójában jelent. 

Szerelemben és háborúban talán mindent szabad, de a saját életünkért egyedül mi magunk felelünk. Nem a párunk. Mi.

Vidra Bernadett

Kép forrása: Mundo Deportivo / Alisha Wetherill

Ajánló:

Szólj hozzá!

 

További cikkeink


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu