Egy ideális reggelen miután megszólal az ébresztőórám és letelik a szundi időm, felkelek, megmosom az arcomat. Gyors reggeli, majd beleugrom az előre kikészített összeállításomba, kis smink és már indulok is munkába. 

Véleményem szerint az öltözködésünk, úgy mint az időjárás vagy a minket körülvevő emberek, nagy hatással van mentális egészségünkre, boldogságunkra. 

Coco Chanel szerint

 „egy ruhában mindig a nő a legfontosabb. A ruha a nő nélkül mit sem ér.” 

Ez szerintem maximálisan így van, de mindeközben egy ördögi kört is rejt magában. Ha eldöntöd, hogy szeretnél jól öltözni, és ezért képes vagy áldozatokat hozni, akkor egy idő után megérik az eredmény. Bátrabb leszel és egyre jobban fogsz öltözni. Ettől jobban fogod érezni magadat, hiszen elértél valamit, s tovább nő majd az önbizalmad, amitől egyre inkább TE kerülsz a középpontba és a ruha egy kiegészítővé válik.

Azaz a döntést az öltözködés – önbizalom – öltözködés mágikus háromszög követi. 

Az igényes öltözet pedig nem csak a külsőről szól, de a személyiségedről is sokat elárul, hogy milyen ruha van rajtad.  Bár többen az évek során felveszünk egy öltözködési stílust, amit nem szeretünk megvariálni, tudat alatt tisztában vagyunk vele, hogy a külső és a belső összhatás harmóniájára kellene odafigyelnünk. Némi utánajárással megtalálhatnánk a testalkatunknak és színtípusunknak megfelelő ruhatárat, amivel a belsőnket is kifejezhetjük. Csupán energiát kell belefektetni, és kilépni a komfortzónából, hisz tudjuk, mindez megtérül.

Bárcsak ilyen könnyű lenne. Mert persze január elsején azt is eldöntjük, hogy minden nap felkelünk reggel edzeni az évben, de aztán jönnek azok a sötét hideg téli napok, és ha tegnap sem keltem fel, akkor ma miért tegyem? Ugyanígy hihetetlen nehéz a tudatos öltözködés is. Eszméletlen fárasztó és sok kreativitást igényel minden este/reggel kiválasztani, miben menjünk holnap munkába. Fárasztó egy nehezebb, sírós napon is belelépni az elegáns szoknyába, magassarkúba.

Akkor miért csinálom mégis? Miért nem választom a kényelmes farmerbe-bújós pulcsi kombót, amikor csak lehet?

Egyrészt mert hálás vagyok a Jóistennek, s igyekszem minél inkább becsülni és dekorálni azt, amit tőle kaptam. Mert megtanultam elfogadni és szeretni magamat. Mert szeretném, ha az emberek egy igényes és elegáns nőnek ismernének.
Igényesség és elegancia. Ez a két fogalom nem azt jelenti, hogy a legdrágább divatcégek ruháiban parádézunk, vagy a mindenki divatját követjük. Sokkal inkább szól a higiéniáról, a kellemes illatról, az egyediségedről, a belsőd kifelé sugárzásáról, más szóval 

„az elegancia az egyetlen szépség, ami sosem fakul”.

Másrészt (sajnos) egyfajta védelemből, hiszen mind emberek vagyunk és az első benyomás, sajnos, igenis sokat jelent. Fontos, hogy tudjunk élni az első benyomással! Azaz ne úgy jelenjünk meg, hogy “bocsánat, hogy élek”, hanem úgy, hogy “megérkeztem!” 

Végezetül pedig, fontos a jólöltözöttség a többiek felé irányuló tiszteletből, hogy kifejezd, előre készültél mind a találkozásra, mind az alkalomra. Itt az igényesség nem csupán magára az öltözékre, sokkal inkább a belefektetett energiára utal. Arra, hogy tájékozódtál, például milyen viselet helyénvaló az adott eseményhez – így míg itthon feketében illendő a temetéseken megjelenni, addig Dél-Afrikában a piros szín az előírás.

Az olasz és a francia nők szerint az a divat, ami neked jól áll. 

Találd meg a ruhát, és a stílust amiben jól érzed magad, örömmel és büszkeséggel tölt el! Amiben a te személyiséged kerül előtérbe! És hogy miért? Elsősorban magadért, hogy növekedhessen az önbizalmad, kibontakozhass, és így ezen a téren is segíts magadnak közelebb kerülni a boldogsághoz. 

 

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Maradt, mivel a pofont csók követte

2024. March 28.|0 Comments

Egyszer azt hallottam, hogy annál a férfinál, aki idegességében ököllel veri a falat, nem kell sok ahhoz, hogy a következő én legyek. De mennyire érintettek valójában a magyar nők párkapcsolati erőszakban? Hol a határ és mit tehetünk mi, akik felelősséget érzünk a bántalmazást elszenvedő nőkért?

Szex szülés után

2024. March 23.|0 Comments

Milyen a szex szülés után? Ez a kérdés izgatja a kismamákat, de azoknak is érdekes lehet, akik még nem várandósok. Szerzőnk szókimondó cikkében válaszolja meg a kérdést.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu