Mi nők olykor hozunk rossz döntéseket a külsőnkkel kapcsolatban. Legyen szó egy rosszul megválasztott hajszínről, előnytelen frizuráról vagy sminkről, nem is beszélve a félresikerült ruhavásárlásokról. Ezek után általában rosszul érezzük magunkat és csalódottak leszünk, a fodrászunkat hibáztatjuk vagy a webshopot, amiért a ruha élőben nem is úgy néz ki, mint a modellen…azonban nem inkább arról van szó, hogy nem ismerjük igazán az adottságainkat és nem gondoljuk végig, hogy valóban illeni fog-e hozzánk a legújabb választásunk?

Sokáig csináltam én is ezt. Olyan frizurát választottam, amilyen éppen megtetszett a pinteresten és olyan ruhákat vásároltam, amelyek a webshopok képein, a kedvenc influencereimen vagy a boltban a fogasokon menőnek találtam. És ezek után jött a feszengő érzés, hogy folyton igazgatnom kellett magamon a ruhát és a hajamat, mert nem tett magabiztossá, sőt néha úgy éreztem megnéznek az emberek, de nem azért, hogy milyen jól nézek ki, hanem azért, mintha valami furát látnának rajtam. Ez az érzés jelentette azt, hogy nem voltam önazonos a megjelenésemmel. 

A megfelelő öltözködési stílus felfedezése ugyanúgy önismeretet igényel, mint megtalálni  a hivatásunkat vagy a jövendőbelinket, mivel az öltözködés és a ruhák az önkifejezésünk részei, amelyekkel közvetítjük mások felé, hogy mit gondolunk magunkról és a világról. A megjelenésünk támogatni tudja az önbizalmunkat és segít, hogy önmagunk legjobb formáját hozzunk nap mint nap. De ez csak akkor lehetséges, ha olyan darabokat és színeket viselünk, amelyek kiemelik a legjobb tulajdnoságainkat és elfedik a kevésbé előnyöseket.

A média valójában nem segít bennünket ebben az önismereti folyamatban. Modelleken, influencereken és színészeken mutatják be a divatmárkák a legújabb kollekcióikat, a pinteresten gyönyörű filterekkel és beállításokkal ellátott képekről inspirálódhatunk. Sokszor emiatt elfeljtük, hogy mi nem ugyanazokkal az adottságokkal rendelkezünk, mint a képen látott nők. Pedig ez nem baj! Minden testalkat, arcforma és színtípus lehet gyönyörű, ha a lehelőnyösebb tulajdnoságait emeljük ki!

A tömegfogyasztás korát éljük, ahol megvásárolni valamit sokkal könnyebb, mint önismerettel foglalkozni. Pedig ha megismerjük az adottságainkat és annak megfelelően öltözködünk, sokkal kevébé fogunk rossz döntéseket hozni a jövőben a külsőnkkel kapcsolatban és a pénztárcánkat is megkíméljük sok rosszul megválasztott ruha és kiegészítő megvásárlásától.

1. Az arcformád meghatározása

Az arcformád meghatározásához fog össze a hajad, állj a tükör elé és rúzzsal rajzold körbe az arcodat. Ennek ismeretében könnyebb lesz hozzád illő frizurát és szemüvegfazont választani.

2. A testalkatod megismerése

Ahhoz, hogy a ruhák szabása a legjobbat hozza ki az alakodból, ismerned kell a testalkat típusodat. Ez segít abban, hogy milyen apró technikákkal, szabásokkal és mintákkal emeld ki az előnyös tulajdonságaidat. Ehhez állj a tükör elé és vizsgáld meg a vállad, derekad és csípőd arányosságát.

3. A színtípusod megtalálása

Vannak olyan színek és árnyalatok, amelyek az arcodhoz közel viselve felüdítik a bőrödet és ragyogóvá teszik a szemeidet, de vannak olyanok is, amelyek sápasztanak és fakóvá teszik a tekintetedet. Ha a színtípusodnak megfelelően öltözködsz, sokkal harmónikusabb lesz a megjelenésed és akár smink nélkül is friss és üde lesz az ábrázatod. Természetes fényben, smink nélkül te is meg tudod határozni magadnak a színtípusodat, de ha biztosra akarsz menni, akkor menj el egy színtanácsadásra! Hidd el, érdemesebb erre az alkalomra egyszer beruházni a jövőbeli tudatos és sikeres vásárlások érdekében, mint egy századik újabb felsőt vagy cipőt megvásárolni!

Amennyiben érdekelnek ezek a témák az alábbi csatornákat, blogokat és felületeket javaslom neked:

Győriványi Flóra

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Maradt, mivel a pofont csók követte

2024. March 28.|0 Comments

Egyszer azt hallottam, hogy annál a férfinál, aki idegességében ököllel veri a falat, nem kell sok ahhoz, hogy a következő én legyek. De mennyire érintettek valójában a magyar nők párkapcsolati erőszakban? Hol a határ és mit tehetünk mi, akik felelősséget érzünk a bántalmazást elszenvedő nőkért?

Szex szülés után

2024. March 23.|0 Comments

Milyen a szex szülés után? Ez a kérdés izgatja a kismamákat, de azoknak is érdekes lehet, akik még nem várandósok. Szerzőnk szókimondó cikkében válaszolja meg a kérdést.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu