Olvasom ezt a könyvet és úgy érzem falni akarom az életet. Utazni akarok, jókat enni, nevetni és sírni csak sírni. Szerelmesnek lenni, csalódni, sikereket elérni és elbukni. Búvárkodni az ausztrál  korallzátonynál, önkénteskedni Afrikában, szörfözni az óceánon, úszni a delfinekkel és belepirulni az olasz bókokba. Első látásra szerelembe esni, családot alapítani, anyának lenni. Alkotni, letenni valamit az asztalra. Hinni és kételkedni, barátokat szerezni és megtartani. Hálát adni, leborulni, csókolni, ölelni. Tanulni és falni a könyveket. Olvasom ezt a könyvet és úgy érzem, Matthew Mcconaughey a lelkem legmélyére hatolt. Arra buzdít, hogy éljek, hisz a pillanat elszalad és soha nem jön vissza. 

Matthew McConaughey Zöldlámpa című könyve az egész világon kasszasiker lett. Megismerhetjük a színész elmúlt ötven évének minden fordulópontját. A történet a gyermekkori, családi házból indul és eljutunk egészen az apává válásáig.

Ez a könyv viszont több, mint egy memoár. Ez a könyv egy életérzés. Nem is tudnám a műfaját meghatározni, mivel az egyik pillanatban olyan érzésem volt, mintha önsegítő, motivációs könyvet olvasnék, a másikban, mintha önéletrajzot, a harmadikban, mintha kalandregényt.

Matthew mindenféle kérdést boncolgat az élete tükrén keresztül. Spirituális utazásain és neveltetésén keresztül betekintést nyerhetünk az Istennel való kapcsolatába és a hitével való kérdésekbe. Apjával való kapcsolatában, saját küzdelmein keresztül megláthatjuk, milyen fontos számára a férfiasság kérdésköre. Színészi életpályája megmutatja, a kitartás mellett az életben néha kockáztatni kell és ezt nem lehet megúszni, a kényelem nem ad válaszokat. Élete nagy szerelmi szála pedig megtanít minket arra, a félelem mindenkiben ott van – a legmagabiztosabb férfiban is -, de van, akiért megéri legyőzni. 

Demjén Dorottya

Borítókép: Libri

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Maradt, mivel a pofont csók követte

2024. March 28.|0 Comments

Egyszer azt hallottam, hogy annál a férfinál, aki idegességében ököllel veri a falat, nem kell sok ahhoz, hogy a következő én legyek. De mennyire érintettek valójában a magyar nők párkapcsolati erőszakban? Hol a határ és mit tehetünk mi, akik felelősséget érzünk a bántalmazást elszenvedő nőkért?

Szex szülés után

2024. March 23.|0 Comments

Milyen a szex szülés után? Ez a kérdés izgatja a kismamákat, de azoknak is érdekes lehet, akik még nem várandósok. Szerzőnk szókimondó cikkében válaszolja meg a kérdést.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu