Hogyan válj elegáns nővé cikksorozatunk második része következik. A cikk első felét itt tudod elolvasni.

6. Nőiesség

Nőnek és nőiesnek lenni nem egyenlő a gyengeséggel, elesettséggel, bizonytalansággal. Nőnek és nőiesnek lenni igenis erősség! Erősség, kecsesség, bájosság, empátia, szenvedély… Keress lehetőséget a gondoskodásra, és/vagy válassz egy női hobbit: menj el táncolni, tanulj meg virágot kötni, kezdj el varrni vagy kötni, fess-rajzolj!

Sokszor bennünk nőkben van egy láthatatlan gát, hogy mikor kapunk egy bókot, nem tudjuk fogadni a kedves szavakat. Miért van ez? Éppen, hogy hálásnak kellene lennünk érte. Kedves olvasó, arra biztatlak, hogy figyelj a következő egy hétben, hogy mikor bókot kapsz, akkor azt egy elegáns nőhöz méltóan, kedvesen fogadd el. Kíváncsi vagyok, hogyan fogod érezni magadat egy hét múlva.  

7. Életstílus

Egy kifinomult életstílust nem csak a manhattani felső 10.000 engedhet meg magának. Nem kell ahhoz semennyi pénz, hogy az otthonod szép, tiszta, minimalista legyen. Ahhoz sem kell, hogy megengedd magadnak, hogy egy barátnőddel beülj egy italra a régóta vágyott kávézódba, bárodba. Találd meg az egyszerű luxust a mindennapi életedben: bevetett ágy, új manikűr, frissen vágott virág.

8. Kapcsolatok

Belépsz egy kiállítás megnyitójára, a lakótársad már üdvözöl is és bemutatja az új barátját, meg az ő barátját, meg az ő barátját. Hogy hívták a lakótársad barátját? Nem, ez nem egy középiskolai matekpélda, de a megoldása viszont annál szomorúbb. Ha szeretnénk tisztelni a másikat, és szeretnénk, ha rólunk az elegáns jelző jutna eszükbe, akkor nem felejthetjük el az új ismerősök neveit abban a pillanatban, mikor elengedtük a kezüket. Gyakorolj memorizációs feladatokat, gyakorold saját magad bemutatását, a neved szép és nem hadart kimondását. (És ha találsz olyan feladatot, amivel egyre jobban tudod majd az emberek nevét megjegyezni, kérlek ne tartsd magadban! Minden tippre szükségünk van.)

9. Randizás

Azt hiszem ez a téma önmagában megér egy külön cikket, így most csak pár gondolattöredéket vetnék ide. 

  1. Határozd meg a határaidat és ezeket ne is add fel egy-egy szép szempárért.
  2. Figyelj a „red flag”-ekre, azaz azokra a jelekre, melyekre itt az idő nyúlcipőt húzni. Ne feledd, te értékesebb vagy annál, mint, hogy B-opcióként játszadozzanak veled.
  3. A legfontosabb: Ne adj le az elvárásaidból! – nem attól találsz majd gyorsabban partnert, ha eltekintesz néhány apró részlettől.
10. Pénzügyek

Ha már a számomra legfontosabbal kezdtem a listát, a második legfontosabbal zárom azt. Lehet még senki sem mondta, de ingyen semmi sem fog az öledbe esni – kelj fel, hagyd el a lustaságot, a félállást, és vágj bele a nagybetűs életbe! Készíts egy havi költségvetést, akár tételesen lebontva (pl. maximum 5000 Ft édességekre) és minden hónapban próbálj félretenni – vagy az ínségesebb időkre, vagy a nagy álmaidra, terveidre. Ha nem tudsz a pénzzel bánni, keresd meg egy ismerősödet, aki ért hozzá, tölts le egy mobilalkalmazást, amiben minden tranzakciót követhetsz, és keress egy hozzád illő megtakarítási tervet. Ha minden korábbi ponttal elértél változást, ne ezen az apróságon bukj el!

Kezdj el gondolkozni rajta, aztán indulj kis lépésekben. Ígérem, a varázslat meg fog történni.

Anna Bey

Szerinted mi a legfontosabb pont ezek közül? Te mit tennél még hozzá a listához?

Inspiráció: Anna Bey

Kisbán Petra

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Miről mesél az anyatest?

2024. April 26.|0 Comments

A testem én vagyok. Én vagyok a testem. Mégis, amikor kilépek az ajtón, feldíszítem, elrejtem, kijavítom. Csak fel ne tűnjön! Itt egy szeplő, alapozd le! Ott egy sebhely, takard el! Ferde az orrod, fess újat! Pedig mi mindent mesélhetne neked az a tökéletlen, rejtett test, hogy mit élt át aznap miattad és érted!

Mit tanít nekünk a Dűne?

2024. April 22.|0 Comments

A Dűne világa egészen varázslatos és tanulságokkal teli, és nem csak Timothée Chalamet miatt érdemes elmerülni abban. A Föld napja alkalmából ajánló következik.

A ruha mesél rólunk: mit gondolunk a világról, társadalomról, de legfőképpen magunkról – kisinterjú Szalai Katalinnal

2024. April 17.|0 Comments

Önbizalom? Önazonosság? Kialakult stílus? Hogyan függ össze a stílus az önismerettel? Úgy érzed, hogy a stílusod megtalálásához szükséged lenne egy segítő kézre és értő szemre? Gyere, vár az áprilisi Női Kör illusztris vendége: Szalai Katalin stíluskomponista és stílustanácsadó.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu