Nem tudod hogyan válj elegáns nővé? Segítünk! – 1.rész

Az elegancia hete alkalmából igyekeztem minél több irányból utána olvasni, utána kérdezősködni a szó jelentéstartalmának. Az elegancia szó fogalmával több külső és belső tulajdonságot is összekapcsolnak  Nőiesség könnyedség légiesség vagy épp a sugárzó kedvesség, gyöngédség, ami elsőre az embereknek eszébe jut. 

1. Változtass a felfogásodon!

Ha valóban szeretnél elegánssá válni, akkor itt az idő nyitottá válni! Felejtsd el az összes „Én nem olyan vagyok, mint Ő…” vagy „Bárcsak én is olyan szerencsés lennék” mondatokat. Határozd meg, hol vagy most és hova szeretnél eljutni. Ne engedd, hogy bárki vagy bármi a korlátoddá váljon, a határ a csillagos ég! Hidd el, hogy élheted az álmaid életét, képzeld el – hiszen ettől megnő az elérésének valószínűsége –, majd kezdj el érte tenni. Minden apró lépés, változás hatalmas siker! Ne felejtsd el megdicsérni magadat. 

2. Igényesség

Építs ki magadnak egy személyes brandet, és légy ahhoz mindig következetes. Minden találkozásban benne van az első benyomás lehetősége, miért ne érd el azt a vágyott „wow” állapotot a terembe való belépésedkor? Keresd meg saját magadat: menj el színtanácsadásra, stílustanácsadásra.

Hogy mi szerintem az igényesség egyik legfontosabb aspektusa? Higiénia. Sajnos a higiénia több, mint a napi zuhanyozás, magában foglalja a tiszta körmöket, hidratált bőrt, friss hajat és kellemes illatot. Áldozz a bőrápolásra, és engedd megmutatni a természetes szépségedet – nincs szükség 2 kg vakolatra –, szép vagy minden alapozó nélkül is!

3. Divat/Stílus

A divat változik, a stílus örök.

Coco Chanel

Kapcsolódva az előző ponthoz, találd meg a stílusodat és ehhez ne félj segítséget kérni. Nem kell rengeteg pénz, sem semmilyen fogyókúra a stílusod kialakításához. Találd meg azt a megjelenést, amiben kényelmesen érzed magadat, amiben a TE, a saját személyiséged kerül előtérbe. Ha esetleg nincs ötleted, mi a te stílusod, nyisd meg a Pinterestet vagy az Instagramot, és keress valakit, akinek tetszik a külleme és kezdd el másolni – idővel kialakul a személyre szabott dizájnod. 

ui. Öltözz érzékien, ne kihívón– hogy egy másik klasszikus nőt idézzek:

A ruháidnak kellően szűknek kell lenniük ahhoz, hogy megmutassák, nő vagy, de bőnek ahhoz, hogy megmutasd, egy hölgy vagy.

Marilyn Monroe
4. Etikett

A helyes illemszabályok nélkül bármilyen ruhába öltözhetsz, rendkívül messze leszel az elegáns jelzőtől. Tiszteld a körülötted lévőket és a viselkedéseddel is mutasd ezt ki.

Pár példa: mindig fejezd ki háládat a pincérek felé, használd a szalvétádat, fogd szépen a borospoharat, vagy éppen tanulj meg illendően késsel-villával enni (és a tányérodra ne annyi ételt szedj, mint egy all-you-can-eat-ben. Ne a vacsora asztalnál fejezd be a sminkelésedet, már a kézfogásnál mutasd meg személyiségedet, és ne feledkezz meg a kulturális különbségekről – pl. Japánban máshogyan kell viselkedned, mint az USA-ban.

5. Magabiztosság

Tudom, nagyon sokszor érzed magad bizonytalanul vagy kényelmetlenül számos szituációban Ismered a mondást, „Fake it, till you make it!” azaz, próbáld meg tettetni, míg végül valóban el nem éred a kívánt eredményt. 

Azonban teljesen megértem, ha úgy érzed, nem tudsz egyik napról a másikra változni. Hasonlóan voltam én is. Kialakítani a magabiztosságot egy hosszú és fáradalmas folyamat, de a végén maximálisan megéri. Erre segítségül tudom ajánlani a MargareTalk Body Positivity adását, különböző praktikákat (pl. figyelj a testbeszédedre, nap-mint-nap emlékeztesd magadat a múltbeli sikereidre), és ami valóban segít legtöbbünknek: találj egy jó pszichológust!:)

Ha kíváncsi vagy a lista második felére, látogass el holnap is a Margaretre, vagy kattints ide!

Kisbán Petra