Az elmúlt években az Instagram egyre nagyobb magasságokba tört, és bár elején az alkalmazás is a pillanat megörökítését tűzte ki célul, mára a tökéletesebbnél tökéletesebb képek albuma lett. Ezzel nincsen semmi gond, én kifejezetten szeretem ezeket a hibátlan képeket, mert sok inspirációt adnak az élet különböző területein. Azonban eltűnt a valóság faktor az alkalmazás egészéről – hiszen még a #nofilter-es képeken is sokszor találunk minimális képszerkesztést.

Egyre több felhasználó oldaláról merült fel az igény a valódiság megosztására, és erre a problémára az elmúlt időszakból több megoldás is született. Egyikről Emma írt egy februári cikkében, most pedig egy másik újdonságot szeretnék veletek megosztani. 

Szóval Be real! – de mit is jelent ez?

Leírása szerint a Be real „Az első befolyásolatlan kapcsolatrendszer, ahol naponta egyszer megoszthatod hiteles pillanataidat képekben a barátaiddal. Minden nap, random pillanatban, 2 perced van a kép elkészítésére.” Azaz minden nap lehetőséget kapsz, hogy a lehető legteljesebb valóságban megmutasd barátaidnak mit csinálsz éppen. 

Csak 2 perc – hogy ne legyen időd rendet rakni.
Csak 2 perc – hogy ne legyen időd felöltözni, vagy hajat mosni.
Csak 2 perc – hogy ne tudd megszárítani könnyeidet a szemedben.
Csak 2 perc – hogy ne tudd megkeresni a tökéletes helyszínt a képhez. 

Csak 2 perc – hogy ott, és akkor, és úgy, ahogyan vagy. Egy kép.  A legvalódibb Te. 

Szóval Be real! – de hogyan is légy igazi?

Az alkalmazás minden nap küld egy értesítőt, mely után 2 perced van elkészíteni egy képet az adott pillanatodról, cselekedetedről – figyelem! az első és a hátsó kamera is fotóz. Ha az értesítéskor épp nem vagy telefon közelben, ne aggódj, később is elkészítheted a képet, ami azért is fontos, mert a pillanat megörökítése nélkül nem láthatod a barátaid momentumait sem. Miután tehát elkészítetted a képet, megnézheted az ismerőseid Be real-jeit is, reagálhatsz rájuk, kommentálhatsz hozzájuk, mindezt csupán 24 óráig, vagy a következő értesítésig!

Bár a két perc alatt a képet többször is elkészítheted, ezeket mind rögzíti az alkalmazás, és csalafintaságod kiderülhet a többiek számára (ejnyebejyne, hol a valóság?). Mivel a kép lényege továbbra is a minél reálisabb környezet – rendetlen asztal, vagy frizura, és a valódibb cselekvések – „sorozatnézős tanulás”, így ne aggódj, ha épp nem vagy kamerakész, a többiek sem lesznek azok! ? 

Szóval Be real! – de miért is? 

Ha szeretted a Snapchatet, de már senki sem használja a környezetedben; ha szereted a storykat, de néha csak a közeli ismerőseiddel osztanád meg cselekedeteidet; vagy ha csak szeretnél látni barátaidról igazán #nomakeup #nofilter képet, akkor ezt az alkalmazást neked találták ki!

Ne habozz, töltsd le, és Be real! – most mennem kell, csak 2 percem van? 

Kisbán Petra

Képek: https://apps.apple.com/us/app/bereal-your-friends-for-real/id1459645446

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Mit tanít nekünk a Dűne?

2024. April 22.|0 Comments

A Dűne világa egészen varázslatos és tanulságokkal teli, és nem csak Timothée Chalamet miatt érdemes elmerülni abban. A Föld napja alkalmából ajánló következik.

A ruha mesél rólunk: mit gondolunk a világról, társadalomról, de legfőképpen magunkról – kisinterjú Szalai Katalinnal

2024. April 17.|0 Comments

Önbizalom? Önazonosság? Kialakult stílus? Hogyan függ össze a stílus az önismerettel? Úgy érzed, hogy a stílusod megtalálásához szükséged lenne egy segítő kézre és értő szemre? Gyere, vár az áprilisi Női Kör illusztris vendége: Szalai Katalin stíluskomponista és stílustanácsadó.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu