Valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag idén is kaptam határidőnaplót. Sőt, hármat is. Nem vicc, tényleg. Ráadásul három, számomra nagyon fontos embertől – és az is bizonyos, hogy nem beszéltek össze. Véletlen egybeesés lenne? Mert például tavaly csak egyet kaptam. 

Ezek szerint továbbra is szükségem van a rendszerezésre (vagy a barátaim csak szimplán megunták, hogy nem tudunk normálisan összehozni egy találkozót)? Te is máshová helyeznéd a hangsúlyt 2021-ben? Mielőtt még elkezdenél gondolkodni rajta, ne aggódj, nyilván tudod, hogy rengeteg blog, vlog, magazin már jóval korábban felhívja a figyelmed a kötelező újévi testi-lelki megújulásra. Az alapgondolat természetesen fontos, de van, amikor már csak legyintünk, hogy persze, jövőre úgy megújulok, hogy méteres göndör tincseim lesznek és Hawaiin koktélozok majd egy hónapot a csajokkal, hiszen ez jár. A szánj időt magadra, a kényelmedre, az egészségedre fontos tanácsok, de a sok #mertönmegérdemli között, elveszik a lényeg:

a megelégedettség azzal, ami van.

Ezért szeretnék most megosztani veled néhány számomra fontos gondolatot, hogy az új év úgy sikerüljön, ahogy szeretnéd, minden szépségével és gondjával együtt. Ehhez pedig hoztam két remek határidőnapló-ötletet is, amelyek biztos társként kísérhetnek majd nap, mint nap.

Bizonyosan benned is van egy természetes igény arra vonatkozólag, hogy valamilyen szinten rendszerben lásd az életed, tudatosan beoszd a kapott időt – néhányan persze a carpe diem-re szavaznak, de lássuk be, nem is belőlük élnek a határidőnapló-gyártó cégek. Ezek a cégek ugyanis tudják, hogy jóval többen viszont szeretnek az új évre, új lehetőségként tekinteni, tiszta lappal indulni. Tudják ezt az edzőtermek, a bio boltok, a nyelviskolák, az utazási cégek, sőt a barátaink is (nyilván a jelenlegi járványhelyzet sok mindent felülír). Ez nem is baj, csak hát azt is tudjuk, hogy az elhatározás erős, a megvalósítás viszont egy-két hónap után elakadhat – mert ,,közbeszólt az élet” és ,,inkább majd jövőre”. 

Célokat kitűzni elengedhetetlen.  A lehetőségek pedig ott vannak mindannyiunk előtt, minden évben, minden percben – azonban küzdelmek, elakadások nélküli út nem létezik. Ezen az úton pedig csak akkor tudunk haladni, ha az elhatározás egész évben kitart. Mi kell ehhez? Legyél önmagaddal békességben! #Mertmegérdemled. Ha ez, a legnehezebb feladat kipipálva, akkor a saját, korábban sokszor felnagyított elégedetlenséged helyett másokra is jobban tudsz figyelni és az akadályokat is könnyebben veszed majd – tehát, az időbeosztásod is sikeres lesz, nem halogatsz, hanem rendezni tudod, mi és ki az, ami valóban fontos számodra. Bizony, újra és újra rendeznünk kell magunkban: a kapcsolatainkat, a programjainkat, a céljainkat: tehát az életünket. Szerintem ezért kaptam idén különleges határidőnaplókat, amelyek szimplán tiszta lapok helyett, motiválnak is. 

Ilyen például az Életvezető (https://www.harmat.hu/uzlet/eletvezeto-exkluziv-kiadas/) , amit a készítők kifejezetten úgy álmodtak meg, hogy útitársként legyen mellettünk, hogy ne ,,aggodalmakkal tele, hanem Istenben bízva, az ő vezetését követve, nevetve nézzhess a holnap elé.” Az önmagunkkal való ,,jóban levéshez” ugyanis van egy nagyon jó segítőnk, akivel megéri folyamatosan ápolni a kapcsolatot. Egy igehirdetésben hallottam nemrég, hogy ahogy nő Isten befolyása az életünkben, úgy növekszik a szívünk békessége is, úgy leszünk egyre inkább elégedettek. Az Életvezető egy öröknaptár, amit bármikor elkezdhetsz. Minden hónap elején valóban tartalmas idézeteket kaphatsz, minden héten pedig motiváló beosztást, kiegészítve azzal a felülettel, amiért éppen imádkozol és amiért az adott időszakban hálás vagy.

A másik kedvencem pedig: az anti határidőnapló (https://antihataridonaplo.hu/) – hiszen valljuk be, a határidő szó rendkívül negatív, főleg azoknak, akik szeretnek mindent az utolsó pillanatra hagyni. Az anti határidőnapló viszont segít lassítani és minden nap arra figyelmeztet, ami tényleg fontos az életedben. Így használd: 1. összegezd, mit vársz a következő évtől (ehhez kaptok egy csodás slow-mérőt és 10 segítő kérdést) 2. minden hónap elején olvasd el a pársoros bevezetőt, fogadd meg a tanácsokat 3. minden nap gondolkozz az adott hét szaváról és fontold meg az erre az időszakra vonatkozó tanácsokat. Garantáltan megmosolyogtat, és még segít is.

Természetesen még számos hasznos felület, inspirációs naptár, applikáció alkalmas arra, hogy megfelelően rendszerezd a gondolataidat, terveidet. Nem is gondolnád, mennyire megéri kutatni a hozzád illő tervezőt. A nagy rohanás között pedig:

Csak légy egy kissé áldott csendben: Magadban békességre lelsz,
Az Úr – rendelte kegyelemben Örök, bölcs célnak megfelelsz.

274. zsoltár

Remélem (a körülményekhez képest) olyan lesz 2021, amilyennek elképzelted! Milyen útitársat választottál hozzá?

Demeter Anna

Fotó: unsplash

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Ajándékba adni egy fél gyermekkort – Ma van az anya nélkül nevelkedő gyermekek világnapja

2024. May 06.|0 Comments

Országszerte csaknem kétezer gyerek él állami gondozásban, akik számára minden nappal csökken az esélye annak, hogy családra találjanak. Az örökbefogadó szülők többsége csecsemőt, esetleg annál valamivel idősebb gyermeket szeretne. De mi történik a nagyobbakkal? És mire számíthat az a szülő, aki egy iskoláskorú gyereket vesz magához? Erről mesél B. Eszter, aki férjével hét éve döntött egy akkor kilenc éves kislány örökbefogadása mellett.

NTAK

2024. May 04.|0 Comments

A vendéglátás rohanó világában a hatékonyság és a precizitás kulcsfontosságú ahhoz, hogy kivételes kulináris élményeket biztosítsunk az igényes vásárlóknak. A konyhai műveletek zűrzavara közepette a készletkezelés, a rendelések nyomon követése és a személyzet közötti zökkenőmentes kommunikáció ijesztő feladat lehet. Itt jön a képbe az innovatív NTAK rendszer – amelyet a vendéglátási műveletek egyszerűsítésére, a termelékenység növelésére és az általános vásárlói élmény javítására terveztek.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu