Az elmúlt években az Instagram egyre nagyobb magasságokba tört, és bár elején az alkalmazás is a pillanat megörökítését tűzte ki célul, mára a tökéletesebbnél tökéletesebb képek albuma lett. Ezzel nincsen semmi gond, én kifejezetten szeretem ezeket a hibátlan képeket, mert sok inspirációt adnak az élet különböző területein. Azonban eltűnt a valóság faktor az alkalmazás egészéről – hiszen még a #nofilter-es képeken is sokszor találunk minimális képszerkesztést.

Egyre több felhasználó oldaláról merült fel az igény a valódiság megosztására, és erre a problémára az elmúlt időszakból több megoldás is született. Egyikről Emma írt egy februári cikkében, most pedig egy másik újdonságot szeretnék veletek megosztani. 

Szóval Be real! – de mit is jelent ez?

Leírása szerint a Be real „Az első befolyásolatlan kapcsolatrendszer, ahol naponta egyszer megoszthatod hiteles pillanataidat képekben a barátaiddal. Minden nap, random pillanatban, 2 perced van a kép elkészítésére.” Azaz minden nap lehetőséget kapsz, hogy a lehető legteljesebb valóságban megmutasd barátaidnak mit csinálsz éppen. 

Csak 2 perc – hogy ne legyen időd rendet rakni.
Csak 2 perc – hogy ne legyen időd felöltözni, vagy hajat mosni.
Csak 2 perc – hogy ne tudd megszárítani könnyeidet a szemedben.
Csak 2 perc – hogy ne tudd megkeresni a tökéletes helyszínt a képhez. 

Csak 2 perc – hogy ott, és akkor, és úgy, ahogyan vagy. Egy kép.  A legvalódibb Te. 

Szóval Be real! – de hogyan is légy igazi?

Az alkalmazás minden nap küld egy értesítőt, mely után 2 perced van elkészíteni egy képet az adott pillanatodról, cselekedetedről – figyelem! az első és a hátsó kamera is fotóz. Ha az értesítéskor épp nem vagy telefon közelben, ne aggódj, később is elkészítheted a képet, ami azért is fontos, mert a pillanat megörökítése nélkül nem láthatod a barátaid momentumait sem. Miután tehát elkészítetted a képet, megnézheted az ismerőseid Be real-jeit is, reagálhatsz rájuk, kommentálhatsz hozzájuk, mindezt csupán 24 óráig, vagy a következő értesítésig!

Bár a két perc alatt a képet többször is elkészítheted, ezeket mind rögzíti az alkalmazás, és csalafintaságod kiderülhet a többiek számára (ejnyebejyne, hol a valóság?). Mivel a kép lényege továbbra is a minél reálisabb környezet – rendetlen asztal, vagy frizura, és a valódibb cselekvések – „sorozatnézős tanulás”, így ne aggódj, ha épp nem vagy kamerakész, a többiek sem lesznek azok! ? 

Szóval Be real! – de miért is? 

Ha szeretted a Snapchatet, de már senki sem használja a környezetedben; ha szereted a storykat, de néha csak a közeli ismerőseiddel osztanád meg cselekedeteidet; vagy ha csak szeretnél látni barátaidról igazán #nomakeup #nofilter képet, akkor ezt az alkalmazást neked találták ki!

Ne habozz, töltsd le, és Be real! – most mennem kell, csak 2 percem van? 

Kisbán Petra

Képek: https://apps.apple.com/us/app/bereal-your-friends-for-real/id1459645446

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Ajándékba adni egy fél gyermekkort – Ma van az anya nélkül nevelkedő gyermekek világnapja

2024. May 06.|0 Comments

Országszerte csaknem kétezer gyerek él állami gondozásban, akik számára minden nappal csökken az esélye annak, hogy családra találjanak. Az örökbefogadó szülők többsége csecsemőt, esetleg annál valamivel idősebb gyermeket szeretne. De mi történik a nagyobbakkal? És mire számíthat az a szülő, aki egy iskoláskorú gyereket vesz magához? Erről mesél B. Eszter, aki férjével hét éve döntött egy akkor kilenc éves kislány örökbefogadása mellett.

NTAK

2024. May 04.|0 Comments

A vendéglátás rohanó világában a hatékonyság és a precizitás kulcsfontosságú ahhoz, hogy kivételes kulináris élményeket biztosítsunk az igényes vásárlóknak. A konyhai műveletek zűrzavara közepette a készletkezelés, a rendelések nyomon követése és a személyzet közötti zökkenőmentes kommunikáció ijesztő feladat lehet. Itt jön a képbe az innovatív NTAK rendszer – amelyet a vendéglátási műveletek egyszerűsítésére, a termelékenység növelésére és az általános vásárlói élmény javítására terveztek.

A másik ajándékává válni

2024. May 01.|0 Comments

Bizony, mi mindannyian Isten megismételhetetlen, gondosan megalkotott ajándékai vagyunk, ami óriási áldás, de egyben felelősség is. De jogosan merül fel a kérdés: hogyan lehet ajándékká válni a mindennapokban?


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu