A „Minden, ami nő” rendezvénysorozat szombati beszélgetésére kíváncsian ültünk be szerkesztőtársammal, Petrával, hogy vajon mire mondják majd a férfiak: ilyen a jó nő!

A vendégek: Bedő Imre a Férfiak Klubja alapítója, Kamarás Iván Jászai Mari-díjas színész, Pilát Gábor író, előadó és Dobos Péter a hot! magazin felelős szerkesztője voltak. 

Az nagyon hamar kiderült, hogy a jó nő fogalma már a kezdetekben mindegyik jelenlévő férfinél mást takart.

A „számodra ki a jó nő?” kezdő kérdésre volt, aki konkrét nevekkel felelt, kifejezetten a külső jegyek alapján válogatva, de volt, aki rögtön összekapcsolta a kisugárzást a belső tulajdonságokkal, és volt, aki kerekperec kijelentette, hogy ez a fogalom mindenkinél mást jelent.

Az egyik kedvenc mondatunk mindjárt itt hangzott el: „nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani”. Ez egy nagyon érdekes gondolat, mert én nőként azt mondanám, hogy a fordítottja is igaz: nem elég jónak látszani, ha belül nem vagy az, mert kiderül a turpisság. 

De valószínűleg a férfi szempont azon alapszik, hogy itt a külső az, ami először feltűnik, ami megfog. Elhangzott ennek a receptje is: miszerint ahhoz, hogy valakit jó nőnek tudjunk mondani, neki is el kell tudni hinni ezt magáról, sőt, ezt másokkal is el kell tudni hitetnie. A fellépésével, magabiztosságával és azzal a kisugárzással, ami egy boldog, kívül-belül szép nővé teszi őt.

A másik nagy kérdés volt még, hogy rendben, van vonzalom, de van-e valami a szexualitáson túl? 

Ugyanis az emberek önmagukban is tudnak teljesek lenni, de a kapcsolódásban alakul ki az egység.

Ehhez a kapcsolódáshoz pedig rendben kell lennünk először saját magunkkal, és az is elhangzott, hogy tulajdonképpen először önmagunkban kell megtalálnunk a Nagy Őt, különben kívül hiába fogjuk keresni.

Másik fontos gondolat volt még, hogy a jó nő fogalma otthon, a családban gyökerezik: ahogyan az apa viszonyult az anyához, illetve ahogyan a szülők meg tudják mutatni a gyerekeknek a férfi és nő egymáshoz való kapcsolódását. Ha ez a kép egészséges, akkor a fiúk megtanulják, hogyan kell kifejezni egy nő felé azt, hogy megbecsülik, szeretik őt, pont úgy, ahogy az apjuktól ezt mintaként látták. Illetve a kislányok is értékesnek, szépnek érzik magukat, ha édesapjuk érzelmileg egy biztos pont volt, és támogatta, többször megdicsérte őket. Ugyanígy az anya egészségesen megélt nőisége az apa felé és a családban, illetve az a példa, ahogy a saját testéhez viszonyul, egy tudatalatti iránytű lehet a gyerekeknek.

A vendégek beszéltek arról is, hogy a szereptévesztések korában élünk: kezdenek felborulni a hagyományos férfi-női szerepkörök, és a nők a munkaerőpiacon a férfiak versenytársaivá váltak. Ez is sokban megváltoztatja az erőegyensúlyokat, és hogy egy férfi milyen nőt keres maga mellé. 

Záró gondolatként, a kapcsolatoknál kihangsúlyozták, hogy nem szabad irreális elvárásokat támasztani, se olyan kompromisszumokba belemenni, amiket nem bírunk el. Illetve minden kapcsolatban vannak hullám-völgyek, de amikor egy kapcsolat megkapja az első nagy pofont, lehet ez egy veszekedés, csalódás, bármi… Nagy eséllyel az az ember válik az Igazivá, aki nem menekül el, hanem a „pofon” után is ottmarad.

Szerintetek milyen a jó nő, mitől számít valaki annak? Írjátok meg!

Hornisch Aliz

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Miről mesél az anyatest?

2024. April 26.|0 Comments

A testem én vagyok. Én vagyok a testem. Mégis, amikor kilépek az ajtón, feldíszítem, elrejtem, kijavítom. Csak fel ne tűnjön! Itt egy szeplő, alapozd le! Ott egy sebhely, takard el! Ferde az orrod, fess újat! Pedig mi mindent mesélhetne neked az a tökéletlen, rejtett test, hogy mit élt át aznap miattad és érted!

Mit tanít nekünk a Dűne?

2024. April 22.|0 Comments

A Dűne világa egészen varázslatos és tanulságokkal teli, és nem csak Timothée Chalamet miatt érdemes elmerülni abban. A Föld napja alkalmából ajánló következik.

A ruha mesél rólunk: mit gondolunk a világról, társadalomról, de legfőképpen magunkról – kisinterjú Szalai Katalinnal

2024. April 17.|0 Comments

Önbizalom? Önazonosság? Kialakult stílus? Hogyan függ össze a stílus az önismerettel? Úgy érzed, hogy a stílusod megtalálásához szükséged lenne egy segítő kézre és értő szemre? Gyere, vár az áprilisi Női Kör illusztris vendége: Szalai Katalin stíluskomponista és stílustanácsadó.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu