Október Szűz Mária és a rózsafüzér hónapja. Erre figyelmet fordítva elhoztam nektek a kedvenc rózsafüzéremet. Talán kevésbé ismert a Medjugorjei rózsafüzér, mint a „hagyományos változat”, én is csak 2-3 éve találkoztam vele először, amikor kinn jártam Medjugorjeban. 

Amit elöljáróban fontos tudni róla, hogy ez egy rövid, nem 5*10-es változat. Vagyis a kezdő imádkozni vágyóknak rendkívül előnyös lehet, de a „szakértő” rózsafüzéresek számára is csak ajánlani tudom, mert viszonylag hamar elmondható, így akár tömegközlekedésen vagy várakozás során is beiktatható a napirendbe. Tehát az esetleges unatkozás helyett jó kis lelki feltöltődést adhat az ezzel való ima

Milyen is a Medjugorjei rózsafüzér? Hogy imádkozzunk vele?

7*3 szemből áll + a bevezető 1 szem.

Bevezető szem: Hiszekegy

A hármas blokkoknál:
1 Miatyánk
1 Üdvözlégy
1 Dicsőség

Ez a hármas ismétlődik hétszer.

A rózsafüzér célja, hogy Mária közbenjárását kérve Jézus Krisztusra irányulhasson a figyelmünk, elmélyülhessünk az imádságban.

Próbáljátok ki ti is ezt a változatot!

R. Cintia

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Akik nem engedtek 48-ból – női sorsok a szabadságharc idejéből

2024. March 16.|0 Comments

Mit tudunk a nők szerepéről a szabadságharcban? Alakították az események alakulását vagy családanyaként egy biztos hátországot teremtve álltak a férfiak oldalán? Hogyan állt a márciusi ifjak mellé a női kreativitás, és a megtorlás időszaka alatt hogyan őrizték meg a szabadságharc értékeit a honvédek asszonyai?


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu