C.S. Lewis a Narnia krónikái írója ír családban született és egészen 1929-ig ateista volt. Megtéréséhez segítette kedves barátja, J.R.R. Tolkien, akivel egy egész éjszakai filozofálás után eljutottak arra az igazságra, hogy Jézusnak mégis csak léteznie kellett. Tolkien meggyőzte Lewist, hogy a történelem eddigi mítoszai, elméletei, mind az előfutárai voltak a kereszténységnek. A beszélgetés után elolvasta az evangéliumokat és arra jutott, hogy annyira racionálisan és tényszerűen írták meg őket, hogy nem lehetnek kitalációk. Mivel pedig az ész és a logika mentén vizsgálódott, ezek révén is sikerült megtérnie. Olyannyira hívő lett, hogy számos művet írt, kifejezetten a hit védelmében.

A leghíresebb alkotása a Narnia krónikái. Kiskoromban láttam először a Narnia történetét, de ekkor még fogalmam se volt mélyebb tartalmáról. Mindig is az egyik kedvenc filmem volt és ahogy felnőttem, mindig egyre többet és többet értettem meg belőle. Eldöntöttem, elolvasom mind a 7 részét. Milyen jól tettem! 

C.S Lewis nem a képünkbe akarja vágni, hogy „térjél meg”,” légy vallásos”! Sokkal finomabb módszert választ. Mesél. Mesél a nagy, jóságos oroszlánról, aki az erdő ura és minden emberfiát szeret, életét adja értük, a megtestesült jóság és szeretet. Mesél a gonosz királynőről, aki édeskedő hazugságokkal próbálja megnyerni magának az embert, de miután felhasználta őket céljához, pusztulásba és kietlenségbe taszítja őket. Mesél Ádám fiáról és Éva lányáról, akiknek harcolniuk kell a gonosz ellen, de akik sokszor hibáznak és válnak árulóvá, az oroszlán mégis megkönyörül rajtuk és megbocsát. 

C.S. Lewis meséit azoknak ajánlom, akik elfáradtak a prédikációkban, a vallásos könyvekben. A Narnia krónikái üdítő, könnyed és mégis hatalmas mélységeket tartalmazó történetek, amelyek közelebb visznek minket gyermeki hitünkhöz, akkor is, ha azt gondoljuk, hogy az már elveszett.

forrás: http://cslewis.hu/eletrajz/

Demjén Dorottya

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Mit tanít nekünk a Dűne?

2024. April 22.|0 Comments

A Dűne világa egészen varázslatos és tanulságokkal teli, és nem csak Timothée Chalamet miatt érdemes elmerülni abban. A Föld napja alkalmából ajánló következik.

A ruha mesél rólunk: mit gondolunk a világról, társadalomról, de legfőképpen magunkról – kisinterjú Szalai Katalinnal

2024. April 17.|0 Comments

Önbizalom? Önazonosság? Kialakult stílus? Hogyan függ össze a stílus az önismerettel? Úgy érzed, hogy a stílusod megtalálásához szükséged lenne egy segítő kézre és értő szemre? Gyere, vár az áprilisi Női Kör illusztris vendége: Szalai Katalin stíluskomponista és stílustanácsadó.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu