Anna elment az orvoshoz egy receptért. Mikor hazaért, döbbenten látta, hogy egy könyv címe szerepel rajta: Pál Ferenc: A magánytól az összetartozásig. Örült, hogy az orvosi recepten egy  krikszkraksz helyett végre kapott egy olvasható útravalót. Nem vagyok orvos, de most én receptre írom fel Nektek az atya önismereti könyvét. 

Pszichológusként talán nem meglepő módon az élet nagyon fontos részének tartom a folyamatos önismeretet. Ez egy út, ami soha nem ér véget. Nincsen olyan, hogy „most aztán teljesen ismerem magamat”. Önmagunk megismerése egy életen át tartó folyamat és ha nincsenek nagyobb elakadásaink és traumáink, akkor az önsegítő könyvek is hasznos társaink lehetnek ezen az utazáson.

Számomra nagyon sokat adtak Pál Feri atya könyvei. Megragadják a valós élet problémáit és közérthető módon igyekeznek rá megoldásokat és gondolatokat találni. A könyvekben fellelhető témakörök szinte mindannyiunkat érintik és nagyon hasznos iránytűként tudnak minket, olvasókat vezetni. Nemrég olvastam A magánytól az összetartozásig című könyvét, amely egyszerűen  ZSE-NI-Á-LIS.  

Mit is találtok benne? Alapvetően a kapcsolatok kérdéskörét öleli fel. A teljesség igénye nélkül olyan témákkal foglalkozik, mint 

  • A társ megtalálásának nehézségei és akadályai
  • A választás, döntés és elköteleződés kérdései
  • Pozitív kommunikáció és konfliktuskezelés
  • A származási család szerepe a párkapcsolatokban
  • A társkapcsolat belső világa és annak fejlődés 

Szívből ajánlom mindenkinek Pál Feri atya összes művét. De tényleg!

Tóth-Kuthy Betti

Borítókép forrása: Pál Feri előadása

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Maradt, mivel a pofont csók követte

2024. March 28.|0 Comments

Egyszer azt hallottam, hogy annál a férfinál, aki idegességében ököllel veri a falat, nem kell sok ahhoz, hogy a következő én legyek. De mennyire érintettek valójában a magyar nők párkapcsolati erőszakban? Hol a határ és mit tehetünk mi, akik felelősséget érzünk a bántalmazást elszenvedő nőkért?

Szex szülés után

2024. March 23.|0 Comments

Milyen a szex szülés után? Ez a kérdés izgatja a kismamákat, de azoknak is érdekes lehet, akik még nem várandósok. Szerzőnk szókimondó cikkében válaszolja meg a kérdést.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu