Húsvétváró kihívás – 6 hét, 6 feladat nem csak hívőknek!  

December óta azon gondolkodom, hogy milyen klassz, hogy az adventi időszakban nemcsak a vallásosak igyekeznek valamit másképp csinálni, hanem a vallást nem gyakorlók is. Egyre népszerűbbek a nem-csoki adventi naptárak, amik idézetekkel elgondolkodtatnak, közös programra hívnak, vagy éppen valamilyen jótettre ösztönöznek. Több jótékony megmozdulás is arra készteti ilyenkor az utca emberét, hogy adjon a rászorulóknak, segítsen másokon. Az advent tehát nemcsak a „miénk”, hívőké, hanem mindenkié. És én ennek nagyon örülök; hisz így az is megérez, megsejt valamit a karácsony titkából, akinek Jézus születése nem jelent sokat.

Olyan jó lenne, hogyha az adventhez-Karácsonyhoz hasonlóan, a Húsvét és az azt megelőző 40 nap is kicsit mindenkié lenne.

És nemcsak számunkra szólna többről, mint virágos-nyuszis lakásdekorációkról, tojásfestésről és kalácssütésről. És bár tudom, hogy a változáshoz egy cikknél jóval többre van szükség, mégis arra hívok mindenkit, hogy csatlakozzon a #húsvétvárókihívás-hoz, legyen akár vallásos, akár nem vallásos! Készüljünk együtt a Húsvétra kihívásra fel!

1.hét: Mondj le valamiről!

Az idei böjti időszak március 2-án indult, a mi kihívásunk pedig az első vasárnapon kezdődik. Az lesz a feladatod, hogy kiválassz valamit, amiről nehéz lemondanod, de nem tesz hozzá az életedhez és mondj le róla Húsvétig! Ha például nagyon szereted a csokoládét, de tudod, hogy igazából csak hízol tőle, fogadd meg, hogy a következő hat hétben nem eszed. Jó lemondás lehet még, hogyha a lefekvés előtti/felkelés utáni telefonnyomogatásról vagy a social media használatról mondasz le.

Az első kihívás a legnehezebb, mivel ez a következő hat héten át folyamatosan fog tartani.

(A lemondás, a böjt lényege, hogy edzi az akaraterődet, és hogy amiről lemondtál, a böjt ideje alatt nem vonja el a figyelmedet más, fontosabb dolgokról.)

2.hét: Tölts időt a szeretteiddel!

A második kihívás március 14-én kezdődik és 20-ig tart. (Ne feledd, hogy az első héten tett lemondás folytatódik a hat hét végéig!)

A második héten arra hívlak, hogy használd ki a hosszúhétvégéből maradt két napot, és töltsd a családoddal, barátaiddal. Kérdezd meg tőlük, hogy hogy vannak, és figyelj rájuk, kedveskedj nekik!

3.hét: Segíts másokon!

A harmadik kihívás március 21-én kezdődik és 27-ig tart. Ezalatt az egy hét alatt tartsd nyitva a szemedet, találd meg az alkalmat és segíts másoknak! Adakozhatsz egy alapítványnak, önkénteskedhetsz, vagy segíthetsz egy idegennek az utcán.

A lényeg, hogy lásd meg, hogy hol van rád szükség, és ne légy rest felajánlani a segítségedet.

(Március 23-án pedig gyere el a Mindennap nőnap jótékonysági eseményünkre, melynek keretében női higiéniai termékeket gyűjtünk.)

4.hét: Válassz ki egy könyvet, és olvass belőle minden reggel!

A negyedik kihívás március 28-án kezdődik és április 3-ig tart. Ezen a héten keress egy könyvet, amiről úgy gondolod, hogy számodra üzenetet hordoz és egy héten át olvass belőle minden reggel. Számtalan „minden napra egy gondolat” típusú könyv van, tele elgondolkodtató idézetekkel, elmélkedésekkel.

Válassz egyet és töltsd a reggeleket egy kis elmélyüléssel!

(Az, hogy hogyan indul a reggelünk az egész napunk minőségére hatással van, ezért is fontos, hogy jól indíts felkelés után.)

5.hét: Menj ki a természetbe!

Az ötödik heti kihívás április 4-én kezdődik és 10-ig tart. Ez alatt az egy hét alatt igyekezz minél több időt tölteni a természetben.

Figyeld meg a tavaszodó erdőt, sétálj nagyokat és szívd magadba a tavaszi szél illatát!

Próbáld meg elengedni a mindennapos stresszt, és a jelenre, a megújuló természetre koncentrálni!

6.hét: Légy hálás! 

Az utolsó kihívás április 11-én kezdődik és Húsvétvasárnapig tart.

Ez a feladat a hála fontosságára hívja fel a figyelmet.

Ezért ezen a héten minden nap este, lefekvés előtt, mondj hálát. Adj hálát két olyan dologért, ami aznap történt veled, és két olyan dologért, amit korábban átéltél, kaptál, amid van. Hogyha az segítség, fel is írhatod egy füzetbe és később is folytathatod a hálanapló vezetését. A hét végén pedig, hálával, nyugalommal és szeretettel a szívedben éld át Húsvét ünnepét!

Kihívásra fel! 

#húsvétvárókihívás

Gergely-Papfalvy Bori

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s