A dicsőítés ereje

Biztos, sokaknak megvan a saját kis bevált módszerük, hogy milyen jellegű imádkozással tudják magukat leginkább Isten jelenlétébe helyezni, míg mások egyelőremég talán keresik ezt az utat. A napokban elgondolkoztam azon, hogy számomra melyik ima mit ad. 

Én leginkább akkor érzem magam Istenhez közel, ha dicsőítő zenéket hallgatok, éneklek, és a dalok között imádkozom. Ezek a zenék valahogy felszabadítanak, mondhatni más dimenzióba repítenek. Persze egyéb módokon is szoktam imádkozni, azokat is szeretem és gyümölcsözőnek tartom, de ha igazán intenzíven szeretném átadni magam az imának, és találkozni Istennel, akkor mindig a dicsőítés nyújt nekem segítséget. 

Sokszor már az erőt ad, ha meghallgatok egy ilyen zenét napközben, és tudom, hogy velem van ma is az Úr, nincs mitől félnem.

Ez még a szomorúbb napokon is mosolyt csal az arcomra. Leghatékonyabbnak pedig akkor élem meg a dicsőítő zene erejét, ha elmegyek egy olyan alkalomra, ami kifejezetten arra a célra szolgál, hogy többekkel együtt énekelve áldjuk az Istent, miközben a zene halk dallamára magunkban vagy akár hallhatóan szavainkkal is kifejezzük a kéréseinket, hálánkat, imádásunkat a Teremtőnknek. 

Sok közösség szervez heti rendszerességgel dicsőítő esteket, nagyobb volumenű koncertes alkalmakra is el lehet nézni időnként (pl. Ez az a Nap), és vannak olyan lelkigyakorlatok, amiknek elengedhetetlen eleme a dicsőítés. Emellett bármikor otthon is megoldható ez a műfaj, igaz kicsit más lesz a jellege, de szerintem ugyanúgy remek elmélyülés tud lenni mindegyik változat.

Ha pedig kedvet kaptatok ti is dicsőítő zenékkel fordulni az Úrhoz, íme néhány kedvencem, amit bármikor örömmel hallgatok. Valószínűleg nem nagy újdonság maga a lista, mert ezek a legismertebbek közé tartoznak, de nem ok nélkül. 😀 

R. Cintia

Csiszér László – Erőd várjuk / Ég a szívem

Chris Tomlin – Our God

Hillsong Worship – Who You Say I Am 

Pintér Béla – Rejts most el

Matt Redman – 10,000 Reasons / Bless the Lord 

Hillsong United – Oceans

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s