Sokszor eltűnődtem azon, mitől függ, hogy kinek rendezett vagy rendezetlen az írásképe? Kinek dőlnek jobbra, kinek balra a betűi? Ki ír hangya nagyságú betűkkel és kinek az írása akkora, hogy több méterről is látszódik? Olvass tovább és megtudod. 

A 18. század óta már külön tudomány a grafológia, vagyis a kézírás vizsgálata. A grafológus az emberek kézírásából következtetéseket tud levonni lelki harmóniájukról, önbizalmukról.

Egyes esetekben egy bűncselekmény gyanúsítottjáról is komoly információkat árulhat el a kézírás alapján végzett hazugságvizsgálat. 

Tehát mit árulhat el rólunk az írásunk?

  1. Aki nagyméretű betűkkel ír (5 milliméternél nagyobbal), általában felületesebb, szétszórtabb személyiség, továbbá szeret a figyelem központjában lenni, míg aki kisméretűekkel, valószínűleg pontosabb, precízebb, jobban elvész a részletekben.
  2. Ha az írás során a sorok emelkednek, az író valószínűleg elégedett az életével, pozitívan látja a jövőt, ha lejtenek, egy negatívabb életszemléletű személlyel van dolgunk.
  3. Ha valaki az összes betűt összeköti, önállótlan, félénk, ha mérsékelten kötött az írása, racionális, logikusan gondolkodó ember. Azonban, ha betűi mind külön állnak, nehezen alkalmazkodik a társadalmi elvárásokhoz, kissé magányos farkas szerepben él.
  4. Az aláírás kezdőbetűinek díszített volta nagy önbizalomra enged következtetni, az egyszerű, kisebb kezdőbetű viszont önbizalomhiányra utal.
  5. Akinek széles az írása, optimista, életvidám személy, akié inkább szűk, szorongósabb, bizonytalanabb.
  6. Ha valakinek jobbra dőlnek a betűi, szenvedélyes, lobbanékony alkat, ha valakinek balra, ő sokkal óvatosabb, százszor meggondolja cselekedeteit mielőtt a külvilággal is érzékeltetné őket.
  7. A girlandos írás (íves) arról ad bizonyságot, hogy szerzője nyugodt, kedves, elfogadó. Ennek ellentétje az árkádos írás, az ilyen betűket formálók barátságtalanabbak, megtartják a három lépés távolságot, nehezen lépnek másokkal interakcióba.
  8. Minden egyes betűből a grafológus valamilyen következtetést képes levonni az élet egy-egy területe kapcsán. Vegyük példának okáért a „gy” betűt. A „gy” betű a párkapcsolatunk betűje. A „g” én, az „y” a párom. Ha azonos a méretük és formázásuk, az egy harmonikus párkapcsolatra utal. Ha nem azonosak, ott párkapcsolati problémák lehetnek jelen. Ha a két betű érintkezik, ott szoros a kötelék a két fél között, ha nincs közös vonal, a kihűlés, eltávolodás jellemző a kapcsolatra. Második példánk, az „o” betű pedig az önértékeléssel kapcsolatos. Amennyiben jól érezzük magunkat a bőrünkben, kerek „o”-t formálunk, ha nem vagyunk elégedettek magunkkal, hajlamosak vagyunk szögletesen formázni.

Természetesen nagyobb következtetéseket akkor lehet levonni, ha egyénileg, személyre szabottan foglalkozik a grafológus az adott emberrel, hiszen gesztusai, mozdulatai, arckifejezése is sokat elárul természetéről, egyéniségéről.

Azonban, mivel a 18. század óta alkalmazott grafológiai módszerek egyre fejlődnek, egyre közismertebbé válnak, érdekesség szintjén mindenképpen érdemes néhány dologgal tisztában lenni, ha ránézünk jegyzeteinkre, naptárunkra, aláírásunkra. 

Szólj hozzá!

 

További cikkeink


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu