Család, Gyereknevelés

Interjú Bedő Imrével a Férfiak Klubja alapítójával – 2.rész 

Bedő Imrével készült interjúnk folytatásában az elköteleződéssel kapcsolatos nehézségekről, félelmekről kérdeztük őt. Vajon van ezekre megoldás? Mik a modern problémák?  Hogyan találjunk kincset érő kapcsolatra? Katt a cikkre!

Interjú Bedő Imrével, a Férfiak Klubja alapítójával – 1. rész 

A párkeresés és pártalálás témaköréről nem lehet eleget beszélni. Vajon miért fontos, hogy egy férfi kezdeményezzen? Mitől válik valaki a nagy Ő-vé? Hogyan érdemes ismerkedni? Milyen szerepe van a családból hozott mintáknak? Bedő Imrét kérdeztük.

Egyke vs. nagycsalád

Egykeként vagy nagycsaládosként izgalmasabb felnőni? Mik az előnyök és a hátrányok? Két lány mesél a tapasztalatairól.

Hogyan vegyem rá, hogy olvasson?

Ha ennyire nem tudsz mit kezdeni magaddal, néha elolvashatnál egy könyvet is! – mondta az anyuka rosszalkodó csemetéjének, miközben feltöltötte instára a körmeiről készült képeket. Hol csúszott hiba a történetbe?

Gyerekzaj a templomban – na és?

Olvashattunk már szülői szemszöget is a témában, de most egy másik szerkesztőnk, Aliz ragadott tollat arról, hogy milyen egy gyerekekkel teli misén koncentrálni. Tartogat a helyzet kihívásokat, az biztos! De tényleg a gyerekhangokkal van a baj? Lehet-e steril környezetet teremteni ott, ahol fiatalokat szeretnénk látni? Fontos, hogy mi ilyenkor a reakciónk, a cikkből pedig az is kiderül, hogy miért.

Gyerek a templomban

„Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy megérintse őket, a tanítványok azonban rájuk szóltak. Amikor ezt Jézus észrevette, megharagudott, és így szólt hozzájuk: “Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa.” Ez mind szép és jó, de biztos, hogy egy majd’ egyórás szentmise végigül(tet)ése ezt a célt szolgálja?”

Lehet-e a barátnőm az édesanyám?

„Mi anyukámmal barátnők vagyunk. Nekem a legjobb barátnőm az édesanyám.” – hangzott el ez a kijelentés egy lányos beszélgetésben, aminek fültanúja voltam. Ez az állítás azonban ambivalens érzéseket keltett bennem. Lehet-e egyáltalán a barátnőm az édesanyám?

Egy nőnek a konyhában a helye?

“Egy nőnek a konyhában a helye!” Hangzik el ez a mondat egy olyan szituációban, amikor egy nő olyan témában akar véleményt nyílvánítani, amelyet klasszikusan nem az ő nemi szerepköréhez szoktak társítani. Ennek a kijelentésnek hallatán mi, nők felhúzzuk a szemöldökünket és kikérjük magunknak ezt a hímsoviniszta hozzáállást és lealacsonyító megközelítést. Azonban, ha kicsit átértelmezzük, akkor könnyen a fegyverünkké, büszke kiváltságunkká tudjuk tenni ezt a mondatot.

Nyaralás a gyerekkel – Meg ahogy azt elképzeled…

Mielőtt gyerekem született volna, azt gondoltam, hogy gyerekkel nyaralni a legjobb dolog a világon. Közös fagyizások, fürdés a Balantonban és a gyermekmedencékben… Valódi móka és kacagás. Azonban valóságban messze nem ennyiről van szó, sőt előfordulhat, hogy egy-egy kiruccanásról fáradtabban jövünk haza, mint ahogyan elindultunk. A nyaralások buktatóiról mesélek nektek.