Vélemény

Elegancia, hol vagy?

Az elegancia megkülönböztet és öltöztet. Messziről észre lehet venni: tartásból, pillantásból, mosolyból, finom mozdulatokból és reakciókból. Az elegancia azt jelenti, hogy az egyéniségünkkel ébresztünk kíváncsiságot másokban.

Olvass tovább

A szépség védelmében

Napjainkban elindult egy tendencia, miszerint minden és mindenki szép, ahogy van: azaz, a szépséget nem szabad feltételhez kötni. De tényleg jó-e nekünk, ha inflálódik a szépség értéke? Valóban segíti-e a boldogságunkat és az önelfogadást, ha mindent szépnek állítunk be? A szépség védelmében Hornisch Aliz beszél.

Olvass tovább

Mire kialszik a tűz, elpárolog a víz is – A férfi és a nő háborúja

Ha azonban a tűz és a víz erejüket arra használják, hogy egymással háborúzzanak, akkor köröttük a világ nem halad előre, s így legvégül mire kialszik a tűz elpárolog a víz is. A férfi és nő háborúját tehát nem egymással, hanem egymásért kell, hogy vívja. A két teljes egésznek úgy kell dolgoznia, hogy az egy harmadik fentebb való javát szolgálja, közben ismerve és elismerve egymás erősségeit, gyengeségeit.

Olvass tovább

Működhet a párkapcsolat, ha eltérő az értékrend?

Az ismerkedés jó esetben olyan, mint a tangó. Két ember egymáshoz való közeledése a kellő távolság megtartásával, majd fokozatosan az intimitás alapjául szolgáló bizalom megélése. Ha kihagysz egyébként lényeges lépéseket, hamar véget ér a tánc. A kezdeti vonzalom gyorsan elmúlik, a közös élmények pedig csupán megszabott ideig kötnek össze két embert. Ha egy picit elcsendesedsz, biztosan érezni fogod a lényeget: a teljességet, vagy a hiányt.

Olvass tovább

A lánykérés művészete

A mai társadalom elbizonytalanítja a férfiakat…[…] Ilyesmi gondolatok vannak a fejekben: Miért kötelezném el magam? Hogyan fogjuk megoldani a meglévő problémáinkat? Mi van, ha később találok valakit, aki még jobban illik hozzám? …[…] Ezért is döntöttem úgy, hogy megírom ezt a cikket, hogy egy kis reklámot csináljak a házasságnak. Szeretném, ha az interneten böngésző generációm látná, hogy vannak párok, akik ilyen fiatalon is döntésképesek…..

Olvass tovább

Hagyd magad meglepni!

Nem az a kislány voltam, aki mindig babázott és már gyermekkorában arról álmodott, hogy hány gyereke lesz. Hatalmas esküvőről sem álmodoztam és azt sem igazán láttam, hogy mi az, amit szeretnék csinálni.

Olvass tovább