Párkapcsolat

Szakítás utáni barátság

Az örökzöld kérdés: van-e létjogosultsága a barátságnak, egy romantikus kapcsolat után? Mi a helyzet akkor, ha adott a közös baráti társaság? Mindig tudni kell a hamvakat hátra hagyni? Aliz célpontjában az exek, és további sorsaik.

Szerelmi háromszög? – na, de nem úgy…!

Romantikus filmek és könyvek közkedvelt témája az a bizonyos szerető, a hármas szerelmi viszony. De vajon mi áll ezen jelenség hátterében? Pszichologizáljunk közösen, tarts velem!

Mrs… hogy is hívnak? 

Ha te is írtad a crush-od vezetéknevét a saját neved elé, ez a cikk neked szól.

Mi is az a Házasság hete? 

Előadást tart Kapcsolódás-újra és újra címmel Mihalec Gábor pár- és családterapeuta, dr. Gorove László és felesége, Kriszta pedig arról beszélgetnek, hogy a nehézségek után is hogyan lehet együtt maradni. Érdekelnek a továbbiak? Kattints a cikkre!

4+1 randiötlet nem csak Valentin-napra 

Bármelyik oldalon is állsz a Valentin nap pro-kontra vitában, egy biztos: mindannyian szeretünk randizni! Kattints a legbiztosabb ötletekért!

Dinamizmus vagy állóvíz? – Szakaszok a házasságban

A házasság dinamikus változások sorozata. Szakaszokból áll, amelyek éppúgy változhatnak, mint a természetben az évszakok. Dr. Papp Miklós szerint három igent mondunk ki, az Erószra, a Fíliára, és az Agapéra.

Holidate, avagy mese a lányról, aki (nagyon) fél az elköteleződéstől

A Holidate című film egy klasszikus, karácsonyi romkom, a főszerepben egy olyan lánnyal, akinek valahogy nem úgy alakul a szerelmi élete, ahogy azt ő szeretné. És hogy mit tanulhatunk egy Netflix-történetből a párkapcsolatokról? @Bori cikkéből megtudhatjátok

Te mire lennél kíváncsi a másikból 5 perc alatt? – Beszámoló Rapid Randiról

Bevallom, azzal a céllal érkeztünk a rapid randira, hogy egy klasszikus filmbéli, “kínos, de annál viccesebb tapasztalat” -ra tegyünk szert. Lehet, hogy a következő mondatunkban szerepelnie kellene olyan szavaknak, hogy „de”, „ámbár” vagy „ennek ellenére”, azonban ez a filmbéli jelenet elég sok szempontból valóra vált. Hogy miért is?
Egy rapid beszámoló következik!

Kedves egyedi, csodálatos embertársam! 

Mindig vannak kivételek, (de tényleg!) viszont valószínűleg egy buddhistából nem fogsz keresztényt varázsolni és egy cicababa sem fog túrázó nővé avanzsálódni.

Esküvőszervezési kisokos kezdőknek

Papfalvy Bori elhozta nektek a legtutibb esküvőszervezési tippeit, ha kímélni szeretnétek az idegeiteket és rendszerezetten szeretnétek megszervezni a nagy napot.

A jegyesoktatásról…

Igen! – de mi van az igen és az esküvő között? Rengeteg szervezés természetesen. Azonban ha szeretnénk, hogy a házasság is jól működjön, ne csak a Nagy Nap, elengedhetetlen a jegyesoktatás. Jegyespárok, ez a cikk nektek szól!

Korkülönbség a párkapcsolatban – áldás vagy átok?

Tizenhét évesen ismerkedtem meg a vőlegényemmel, és az első pillanatban megfogott benne valami. Mire megtudtam, hogy nyolc és fél év van közöttünk, már menthetetlenül éreztem, hogy ez a kapcsolat több annál, mint hogy csupán emiatt elszalasszam.