Párkapcsolat

Holidate, avagy mese a lányról, aki (nagyon) fél az elköteleződéstől

A Holidate című film egy klasszikus, karácsonyi romkom, a főszerepben egy olyan lánnyal, akinek valahogy nem úgy alakul a szerelmi élete, ahogy azt ő szeretné. És hogy mit tanulhatunk egy Netflix-történetből a párkapcsolatokról? @Bori cikkéből megtudhatjátok

Te mire lennél kíváncsi a másikból 5 perc alatt? – Beszámoló Rapid Randiról

Bevallom, azzal a céllal érkeztünk a rapid randira, hogy egy klasszikus filmbéli, “kínos, de annál viccesebb tapasztalat” -ra tegyünk szert. Lehet, hogy a következő mondatunkban szerepelnie kellene olyan szavaknak, hogy „de”, „ámbár” vagy „ennek ellenére”, azonban ez a filmbéli jelenet elég sok szempontból valóra vált. Hogy miért is?
Egy rapid beszámoló következik!

Kedves egyedi, csodálatos embertársam! 

Mindig vannak kivételek, (de tényleg!) viszont valószínűleg egy buddhistából nem fogsz keresztényt varázsolni és egy cicababa sem fog túrázó nővé avanzsálódni.

Esküvőszervezési kisokos kezdőknek

Papfalvy Bori elhozta nektek a legtutibb esküvőszervezési tippeit, ha kímélni szeretnétek az idegeiteket és rendszerezetten szeretnétek megszervezni a nagy napot.

A jegyesoktatásról…

Igen! – de mi van az igen és az esküvő között? Rengeteg szervezés természetesen. Azonban ha szeretnénk, hogy a házasság is jól működjön, ne csak a Nagy Nap, elengedhetetlen a jegyesoktatás. Jegyespárok, ez a cikk nektek szól!

Korkülönbség a párkapcsolatban – áldás vagy átok?

Tizenhét évesen ismerkedtem meg a vőlegényemmel, és az első pillanatban megfogott benne valami. Mire megtudtam, hogy nyolc és fél év van közöttünk, már menthetetlenül éreztem, hogy ez a kapcsolat több annál, mint hogy csupán emiatt elszalasszam.

„Jaj, csak el ne ijesszem!” – randipara és az értékeink

„Elmondjam neki, hogy mi fontos a számomra? Uh, ha kiderül tutira elfut a másik irányba, hmm, inkább várok. Majd egy hónap múlva, akkor talán már nem lesz annyira rémisztő.” 

Randipara és egyéb nyalánkságok, avagy miért vállald fel értékrendedet Betti szerint.

Az élet dzsemje

Hisz fontosak a közös értékek, az intimitás, a tisztelet, a törődés, sorolhatnám. De a humor az, amely könnyebbé, elviselhetőbbé teszi a nehéz helyzeteket, színt visz a szürke hétköznapokba és kacagással tölti be otthonunkat. Hisz a legnagyobb bajban is meg lehet állni, egymásra nézni és nevetni az életen. És nevetni az élettel együtt.

Útmutató a szakításhoz – túlélő tippek

1 nap, 1 hét, 1 hónap, vagy talán 1 év? Neked mennyi időre van szükséged szakítás után ahhoz, hogy újra talpra állj?
Demjén Dorci Matthew Hussey párkapcsolati coach tippjeit hozta el számotokra!

Szakítás, hogy is van ez?

A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, az az, hogy azt erősítjük magukban, elvesztettük életünk szerelmét, a nagy Ő-t. Ez nem igaz! Nagyon fontos tudatosítanunk, hogy minden lezárult kapcsolattal közelebb kerülünk, ahhoz, hogy rájöjjünk ki is a hozzánk illő társ.

Az önállóság – Két fél lenne egy egész?

Önálló az az ember, aki más vagy mások támogatásától, segítségétől függetlenül, a saját erejéből képes megállni a lábán és képes önmagára támaszkodva létezni. Az ilyen embernek nincs is szüksége senkire.De tényleg szükséges lenne a fenti gondolatot a szó szoros értelmében vennünk?

Valentin-nap eredetéről

Tudtad, hogy Valentin napját eredetileg február 15-én tartották pogány ünnepként?
Megfigyelted korábban milyen madarak repkedtek a fejed felett? Régen sokat ez elárult az eladó leány jövőjéről!
Még több érdekességért katt ide!:)