Győriványi Flóra

Hernádiné Győriványi Flóra- szerkesztőségi tag. Keresztény nő, feleség és édesanya. Végzős hallgató az ELTE osztatlan tanári mesterszakán földrajz-magyar nyelv és irodalom szakon, az MCC Középiskolás Programjának munkatársa. 

„A Margaret számomra egy valódi összetartó női közösséget jelent. Ahogy Wass Albert is mondja: Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség.”

Ezt nem lehet megúszni

Ákos (igen, ez az énekes Ákos, aki az Ilyenek voltunkat, meg az Induljon a banzáj essen szét a házat énekli) 2021-ben adta ki az első novelláskötetét, és milyen jól tette! 

Gyerek a templomban

„Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy megérintse őket, a tanítványok azonban rájuk szóltak. Amikor ezt Jézus észrevette, megharagudott, és így szólt hozzájuk: “Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa.” Ez mind szép és jó, de biztos, hogy egy majd’ egyórás szentmise végigül(tet)ése ezt a célt szolgálja?”

Szánj időt az életre 2022-ben

Határidőnapló. Már a szó is stresszes. Szoros határidők, beadandók, találkozók, különböző munkák és képzések. Az újév első beszerzései közé tartozik a megfelelő határidőnapló vásárlása. Idén olyat válassz, amely nemcsak abban segít téged, hogy teljesítsd a kötelességeidet, hanem az épülésedre is szolgál.

#használtruhaszeptember – Hogy a tudatos ruhavásárlás ne csak egy hónapig tartson!

A fenntarthatóságnak annyi szegmense van, hogy az őszi szezon sem indulhat valamilyen „zöld” kihívás nélkül! A #használtruhaszeptember a túlfogyasztásból eredő mérhetetlen textilhulladékra hívja fel a figyelmünket, és a tudatos ruhavásárlásra ösztönöz bennünket. Próbáld ki, hogy egy hónapig nem vásárolsz magadnak új ruhát és kerülöd a fast fashion boltokat és oldalakat!
Ha szeptemberben lemaradtál volna a kihívásról, egy percet se aggódj, hiszen ezt a kihívást bármikor elkezdheted!

A kapcsolatért nap mint nap dolgozni kell, de ennek a munkának a gyümölcse fantasztikus – Interjú Hamar Donáttal és Noémivel

Donát és Noémi a házasság intézményének fiatal és vagány nagykövetei. Youtube csatornájukról megtanulhatjuk, hogy fiatalon házasodni és házasságban élni király dolog. Ennek ellenére kendőzetlenül beszélnek a párkapcsolati nehézségeikről is. Párkapcsolati coachokként pedig már másoknak is segítenek, erről szól a relationshipgoals.hu.
Ebben a cikkben a tudatos párválasztásról és a tudatos házasságról beszélgettünk.

Lehet-e a barátnőm az édesanyám?

„Mi anyukámmal barátnők vagyunk. Nekem a legjobb barátnőm az édesanyám.” – hangzott el ez a kijelentés egy lányos beszélgetésben, aminek fültanúja voltam. Ez az állítás azonban ambivalens érzéseket keltett bennem. Lehet-e egyáltalán a barátnőm az édesanyám?

Egy nőnek a konyhában a helye?

“Egy nőnek a konyhában a helye!” Hangzik el ez a mondat egy olyan szituációban, amikor egy nő olyan témában akar véleményt nyílvánítani, amelyet klasszikusan nem az ő nemi szerepköréhez szoktak társítani. Ennek a kijelentésnek hallatán mi, nők felhúzzuk a szemöldökünket és kikérjük magunknak ezt a hímsoviniszta hozzáállást és lealacsonyító megközelítést. Azonban, ha kicsit átértelmezzük, akkor könnyen a fegyverünkké, büszke kiváltságunkká tudjuk tenni ezt a mondatot.

Nyaralás a gyerekkel – Meg ahogy azt elképzeled…

Mielőtt gyerekem született volna, azt gondoltam, hogy gyerekkel nyaralni a legjobb dolog a világon. Közös fagyizások, fürdés a Balantonban és a gyermekmedencékben… Valódi móka és kacagás. Azonban valóságban messze nem ennyiről van szó, sőt előfordulhat, hogy egy-egy kiruccanásról fáradtabban jövünk haza, mint ahogyan elindultunk. A nyaralások buktatóiról mesélek nektek.

Indítsd újra az életed a Covid után! Tedd rendbe az életed!

#könyvajánló
Érezted már azt, hogy sokkal több van benned, mint amit megmutatsz magadból másoknak? Fogott már el elégedetlenség a környezeted miatt, hogy túl rendetlen vagy nem elég otthonos?
Ha hasonló kérdések keringenek Benned, akkor lehet valami nincs rendben az életedben.
Viszkok Fruzsi: Tedd rendbe az életed! könyvajánlója következik.

Betöltés…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.