Becsszó, nem megyünk át önsegítő blogba, viszont ma kicsit megközelítjük. Az új évből eltelt – jobban mondva elrohant – egy teljes hónap. Unalmasan telt? Kicsit. Mennyire volt vizsgaidőszak? Nagyon. Viszont, ha a legfurább hónappal a hátunk mögött továbbra is megmaradt a meh érzés, érdemes lehet néhány dolgot átgondolni. 

Tény, ami tény: a világunk jelenleg végtelen lehetőséget kínál. A nap bármelyik órájában, a hét bármelyik napján talál valami tennivalót az, aki találni szeretne, még egy világjárvány idején is. Szóval miért szenvedünk szabadidőnkben néha a kanapén azon elmélkedve, hogy eközben vajon elszalad-e mellettünk az élet? A kérdés egy baráti beszélgetés kapcsán is felmerült nemrég, és arra jutottunk:

rémesen keserű pirula az a felismerés, hogy az életed unalmas vagy monoton.

Főleg, mivel – ahogy tisztáztuk –  nem a lehetőségek hiányáról beszélünk.

De akkor miről? Mi hiányzik? Hol siklott ki (vagy inkább akadt el egy kicsit, ne túlozzunk) ez a vonat? Ó, szép kis listám van, mutatom.

1. Nemet mondasz a meghívásokra

A fenti érzések ellenére kihagysz olyan lehetőségeket, amelyek tökéletes alkalmak lennének arra, hogy kiszakadj és társaságban legyél. Ezzel mi a helyzet? Ha nem találkozol a barátaiddal egy sűrű időszakban is legalább néhányszor, amikor majd ráérnél keresni őket, már lehet nem lesznek ott. 

2. Túl nagy erőfeszítés átvenni a melegítőt

Kimondom mindannyiunk nevében: a Covid alatt a melegítő a második bőrünkké vált. Egyszerűen kényelmes, meleg, kedves, nem kell ragozni, jó benne az élet. De ne már, az élet nem csak a kényelemről szól. Az életről is szól… Tessék átvenni egy farmert vagy szoknyát – amiben a Margaret lányok (már lassan én is) nagyon jók.

3. Rosszul érzed magad és ennél rosszabbul is nézel ki

Igen, ez a kettő kijelentés ok-okozati összefüggésben áll, oda-vissza hatnak egymásra. A nyafogás csábító dolog, néha én is elmerülök benne ideig-óráig, de aztán felteszek egy Ilcsi zöldfüves arcpakolást, amitől úgy nézek ki, mint aki belefejelt egy mezőbe, beteszek valamit a Spotify-on és uccu. Újra enyém a világ!

4. Nem szeretnél egyedül dolgokat csinálni

Trükkös helyzet, ha úgy érzed, mindig várnod kell valakire ahhoz, hogy elmehess vacsorázni, edzeni vagy épp moziba. Bár kétség kívül ezeket a programokat szuper barátok körében végezni, ne tartson vissza az sem, ha épp nem érnek rá. Ideje élvezni a saját társaságod. 

5. Unalom vs. szorongás, depresszió

Ha huzamosabb ideje azt gondolod, hogy unalmas és értelmetlen az életed, s úgy érzed, próbáltál is meg nem is változtatni rajta, de nem sikerült, lehet, hogy épp valami nehezebb dologgal küzdesz, mint gondolnád. Felkeresni egy pszichológust szó szerint sosem rossz opció, még ha úgy is érzed „nincs olyan hatalmas trauma az életedben, ami indokolttá tenné”. Az igazság az, hogy nem is kell, hogy legyen. Egyik barátnőm mondta évekkel ezelőtt, hogy a pszichológus a legjobb dolog, amire huszonévesen a pénzed költheted. Azóta is egyetértek vele!

Oké, realizáltuk a helyzetet. És most? 

Vállalj felelősséget az életedért.

Unalmas? Monoton? Te tudod megváltoztatni. Tudom, ez ezer meg egy részleten múlik… Három éve egy olyan egyetemre jártam, amitől borsózott a hátam. Tudtam, hogy nem választott iránnyal van bajom, hanem magával az intézménnyel. De annak ellenére, hogy nem szerettem, már túl voltam a java részén, s úgy voltam vele, letudom inkább. Szerencsére sok-sok (SOK) vacillálás után megfogtam a világom négy sarkát és kifordítottam magából – nekem legalábbis így érződött. Ugyanannál a szaknál maradva beadtam a felvételim egy másik egyetemre, s készen álltam arra, hogy akár az elejétől is elkezdjem, ha kell, másfél évvel azelőtt, hogy záróvizsgáztam volna. Szerencsére nem kellett teljesen elölről kezdeni, bizonyos tárgyaimat elfogadták, ám másokat nem, a teendőim nagyjából megháromszorozódtak, úgyhogy összességében volt ára. De elmondani se tudom, mennyire megérte. 

@kedvemma

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Maradt, mivel a pofont csók követte

2024. March 28.|0 Comments

Egyszer azt hallottam, hogy annál a férfinál, aki idegességében ököllel veri a falat, nem kell sok ahhoz, hogy a következő én legyek. De mennyire érintettek valójában a magyar nők párkapcsolati erőszakban? Hol a határ és mit tehetünk mi, akik felelősséget érzünk a bántalmazást elszenvedő nőkért?

Szex szülés után

2024. March 23.|0 Comments

Milyen a szex szülés után? Ez a kérdés izgatja a kismamákat, de azoknak is érdekes lehet, akik még nem várandósok. Szerzőnk szókimondó cikkében válaszolja meg a kérdést.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu