Mi értelme az életnek? Mi értelme bármit is csinálni? Pierre Anthon szerint semminek sincs értelme.

A dán kisvárosban játszódó történet központi szereplője az imént megnevezett Pierre, aki úgy dönt, hogy az életnek nincsen semmi értelme. Osztálytársai kitalálják, hogy be fogják neki bizonyítani: az életnek van értelme, így mindannyian elkezdenek azon gondolkozni, számukra mi ér a legtöbbet az életben. A történet azonban eldurvul, ahogy haladunk sorban és a gyerekeknek valami számukra igazán különlegeset kell a közösbe adniuk, egyre-egyre emelik a tétet, míg végül az erőszak is megjelenik. Van, akinek csupán a copfja, az örökbefogadási bizonyítványa, de van, akinek  a szüzessége, vagy éppen az ujja bánja a licitet.

Mi számomra az élet értelme? Vajon én beadnám a közösbe a számomra legbecsesebb dolgot? És ha igen, azáltal elvesztené értelmét?

Kérdezhetjük magunktól. Bár a könyv egy ifjúsági történetnek indul, folyamatosan kiszól az olvasóhoz, legyen Ő bármilyen életkorban. 

Az eredetileg 2000-ben kiadott könyv Skandináviában vegyes visszhangot keltett, eleinte be is tiltották. 2010-ben fordították le a regényt angol és német nyelvre, majd számos több ország nyelvére, így gyorsan elterjedt. A botránykönyv számos nagy francia és amerikai irodalmi díjat bezsebelt, olvasóit szüntelen elgondolkodásra indítja.

Ha még nem olvastad ezt a rövid, de annál tömörebb könyvet, mindenképpen ajánlom! Nagyon jó beszélgetésindító lehet családban, barátok között.

Kisbán Petra

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

A ruha mesél rólunk: mit gondolunk a világról, társadalomról, de legfőképpen magunkról – kisinterjú Szalai Katalinnal

2024. April 17.|0 Comments

Önbizalom? Önazonosság? Kialakult stílus? Hogyan függ össze a stílus az önismerettel? Úgy érzed, hogy a stílusod megtalálásához szükséged lenne egy segítő kézre és értő szemre? Gyere, vár az áprilisi Női Kör illusztris vendége: Szalai Katalin stíluskomponista és stílustanácsadó.

A tisztaság nem csupán annyi, hogy nem szexelsz

2024. April 12.|0 Comments

Boldogok a tiszta szívűek… Ha a tisztaság szóról elsőként nem egy öblítő reklám jut eszünkbe, akkor keresztényként meghallva, a fogalmat a szex tilalmával, önmegtagadással társítjuk. Hogyan lehet a tisztaság életforma? Hogyan lehet a tilalmak tárháza helyett, a tisztelet, bizalom és öröm forrása? Szerzőnk őszinte írásában elmondja, ő hogyan tért rá erre az útra.

Mert nem minden pap pedofil

2024. April 10.|0 Comments

Tudtad, hogy Magyarországon az elmúlt 15 évben 6 olyan ügy volt, melyben bebizonyosodott az abúzus, ehhez képest 1890 darab Google találat elérhető ezzel kapcsolatban az interneten? Fontos a felelősségre vonás, de az általánosítást, mi szerint minden pap pedofil, elítélem. - Kisbán Petra írása


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu