Itt volt a nyár és itt volt az esküvőszezon, tehát elárasztották a TikTokot is az esküvős tematikájú videók. Tudom, tudom, minek mentem oda, miért pörgeti értelmes ember a tiktokot, főleg 23 évesen. Nincs mentségem, de ha már pörgetem és látok ezt-azt, akkor megosztanám a véleményem. Persze a nyár az év legesküvősebb része, tehát mondhatni kicsit megkéstem a jó tanácsaimmal, de hátha a következő évszakok is tartogatnak esküvőket.

Úgy látom, hogy főleg nyugaton, de kétség kívül itt Magyarországon is sokan hajlamosak vagyunk megfeledkezni bizonyos íratlan szabályokról, melyek megszegésért nyilván nem fognak megkövezni minket, de szerintem a saját illemtudásunkról viszont mégis elég csúfos bizonyítványt állít ki. Az esküvő minden esetben a menyasszony nagy napja és csakis az övé! Értem én, hogy valaki szingli és egy esküvő jó terep az ismerkedésre, vagy ne adj Isten ott lesz az exünk is, aki előtt muszáj tündökölni, de ilyenkor is érdemes figyelembe vennünk néhány egyszerű szabályt.

Ezek a szabályok természetesen akkor alkalmazandók, ha nem kapunk semmilyen dress code-ot a meghívóban, ugyanis az felűlírhatja ezeket a szabályokat. Ilyen például, amikor a fehér vagy a fekete szín az ifjú pár kifejezett kérése. Na, de ilyen ritkán akad, úgyhogy jöjjenek a szabályok.

  1. Felejtsd el a fehér színt. A fehér a menyasszony színe, így annak árnyalatait sem ajánlott viselni. 
  2. A feketét még inkább felejtsd el. A mi kultúránkban a fekete a gyász színe, a barátaink esküvőjén pedig feltehetően együtt örülünk velük. Nincs helye a feketének, sőt szerintem a fekete mintának sem.
  3. A piros sem jó választás. Van aki ezzel megengedőbb, szerintem azonban ne akarjunk jobban kitűnni a menyasszonynál, az év többi napján öltözzünk végzet asszonyának, ez a nap viszont a menyasszonyé!
  4. Hasonló a helyzet a csillogós, ezüst, arany ruhákkal is. Nem, nem, nem.
  5. Nyilván nyári esküvőkön senki nem várja el, hogy tokától bokáig beöltözzünk, azonban vegyük figyelembe, hogy a templomi ceremóniára túl sokat mutató öltözékben nem ajánlatos részt venni. Legyen nálunk egy kendő, amit magunkra tehetünk. Ide sorolnám még a nagyon mini ruhákat. Ez már nem is a menyasszonyról szól, egyszerűen lehet nem mindenki kíváncsi hajnali 3-kor hatalmas táncolások közben a fehérnemünk színére.

+1 Mindenképp tájékozódjunk a helyszínről, az időjárásról, az esküvő stílusáról, a dress code-ról, a koszorúslányok ruhájának színéről valamint az ifjú pár különleges igényeiről. Ha az alábbi szabályokat észben tartjuk, nem igazán tudunk mellélőni és az este folyamán sem fogunk feszengeni. 

Ivanova Patrícia

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Levél Őhozzá

2024. March 29.|0 Comments

Van értelme még levelet írni egymásnak, amikor ott az online tér, ami százszor gyorsabb? És van-e értelme levelet írni annak, aki még a gondolatainkat is ismeri? Rita most levelet írt Őhozzá.

Maradt, mivel a pofont csók követte

2024. March 28.|0 Comments

Egyszer azt hallottam, hogy annál a férfinál, aki idegességében ököllel veri a falat, nem kell sok ahhoz, hogy a következő én legyek. De mennyire érintettek valójában a magyar nők párkapcsolati erőszakban? Hol a határ és mit tehetünk mi, akik felelősséget érzünk a bántalmazást elszenvedő nőkért?

Szex szülés után

2024. March 23.|0 Comments

Milyen a szex szülés után? Ez a kérdés izgatja a kismamákat, de azoknak is érdekes lehet, akik még nem várandósok. Szerzőnk szókimondó cikkében válaszolja meg a kérdést.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu