Kedves egyedi, csodálatos embertársam! 

Emlékszel még az előző levelemre? Mikor közösen beszélgettünk a párkapcsolatról? Most eljött a következő gondolatoknak az ideje a szeretet témakörében. Számodra mit jelent szeretni? 

  1. Számomra szeretni annyit jelent, mint a másik személyt Isten szemével látni. El tudok vonatkoztatni a saját, önző vágyaimtól és tiszta szívvel tudom azt nézni, hogy mi a legjobb a másik fél számára.
  1. A szeretet nem feltételekhez kötött. Ha úgy mész bele egy kapcsolatba, hogy jó lesz a barátom/barátnőm, ha ebben és ebben megváltozik, akkor milyen szeretetről is beszélünk? Ez egy akkora feltétel, hogy az űrből is látszik. Az embert úgy kell tudni szeretni és elfogadni ahogy gyárilag van. Egyébként meg… rossz a párosítás. Na, de nem arról elmélkedek, hogy ne fejlesszük és finomítsuk az egyes karakterjegyeket, hanem hogy ne akarjuk gyökeresen megváltoztatni a másik személy jellemét és viselkedését, mert a végére mi marad? 
  1. Mindenkinek vannak hibái, ezekről pedig beszélni kell. Leülni, átrágni, mit tudunk tenni? A szeretet nem vak és nem hazug: a problémákat ki kell teríteni az asztalra, mert különben csak úgy mint egy seb, elfertőződnek. 
  1. Szeresd felebarátodat mint önmagadat. Viszont amikor a másikon való segítés, és támogatás már elvesz belőled és önmagad árnyékává válsz, akkor STOP, állj meg! Nem szabad, hogy teljesen feláldozd önmagad valaki másért, nem erről szól a kapcsolat, nem erre hivatott. Ne legyél Teréz Anya! Igen, mindig van, hogy nehezebb egy-egy időszak, de a nagy kép az legyen, hogy közösen többé váltok. Együtt növekedtek, mint két gyönyörű virág. A szeretet kölcsönös egységesítő erő. 
  1. A szeretet szabadságot ad. Ha szeretsz valakit, akkor el tudod engedni és nem kötöd magadhoz. 
  1. A szeretetnyelveket tanulni kell. Nem egyértelmű, hogy ki hogyan fejezi ki és fogadja a szeretetet, beszélgessetek róla!

Végül pedig -és talán a legfontosabb-  a szeretet nem érzelem, hanem DÖNTÉS.

Szeretettel,

Tóth-Kuthy Betti

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Maradt, mivel a pofont csók követte

2024. March 28.|0 Comments

Egyszer azt hallottam, hogy annál a férfinál, aki idegességében ököllel veri a falat, nem kell sok ahhoz, hogy a következő én legyek. De mennyire érintettek valójában a magyar nők párkapcsolati erőszakban? Hol a határ és mit tehetünk mi, akik felelősséget érzünk a bántalmazást elszenvedő nőkért?

Szex szülés után

2024. March 23.|0 Comments

Milyen a szex szülés után? Ez a kérdés izgatja a kismamákat, de azoknak is érdekes lehet, akik még nem várandósok. Szerzőnk szókimondó cikkében válaszolja meg a kérdést.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu