Kedves egyedi, csodálatos embertársam! 

Elérkeztünk utolsó rövidke levelemhez. Gondolkozzunk most közösen az önbecsülésről. Számodra mit jelent? Vajon miért beszélünk ennyit erről a témáról? Most megosztom Veled, hogy bennem mik fogalmazódtak meg ehhez kapcsolódóan. 

  1. Soha, ismétlem soha ne akarj valaki kedvéért megváltozni, nem szabad csodás tulajdonságaidat elfedni és helyükre teljesen énidegen viselkedést felvenni. Tudod, ha őszintén viselkedünk, felvállalva az értékeinket, akkor a hasonszőrű embereket fogjuk vonzani. Ha egy szerepet veszünk fel, akkor szintén hasonlókat, de azok a szerepünkhöz fognak passzolni… Szeretsz hangosan nevetni, esetleg néha röfögsz is a nagy kacagás közben? Szereted a szóvicceket? Mondd ki őket és nevess. Akiket ezzel elijesztesz, azok egyébként sem lettek volna melléd valók. Az őszinteség egy jó szűrő, hogy a hozzád passzoló embereket megtaláld. 
  1. Belegondoltál már abba, hogy a világon csak egy van belőled? Most picit gondolkozz el ezen. Hihetetlenül csodás nem? Okkal születtél erre a Földre, feladatod pedig az, hogy felkutasd, hogy pontosan miért is. Kalandra fel!
  1. Értékes vagy, alanyi jogon. A gondolataid, véleményed, látásmódod mind a kincseid. Lehet különböznek attól, amiket a nagy többség harsog, de mondd ki őket, ne tartsd őket magadban. A világnak szüksége van a különféle hangokra, legyél bátor!
  1. Ami nem öl meg, az nem mindig erősít meg! Lehet nem öl meg, de ha sérülsz, ha azt érzed, hogy az energiád eltűnik, ha nem épül a lelked és elszürkülsz, akkor állj meg. Vigyázz, mert sokszor cukormázba vagy egy édes molyos mögé bújtatják a kihasználást, tanulj meg nemet mondani.
  1. Imádkozz. Sokat. Barátaidért, családodért, saját magadért, hogy megtaláld azt az utat, amin járni vagy hivatott. Az ima csodákra képes-személyes tapasztalat.
  1. Fogalmazd meg szeretetteljesen, ha valami nem tetszik Neked. A személyes határok nagyon fontosak, ezeket kommunikáld mások felé és állítsd fel őket nyugodt lelkiismerettel. 

Végül pedig, üres pohárból nem tudsz önteni. Szeresd azt, aki Te vagy, tölts magaddal időt. Az embernek szüksége van a minőségi énidőre. Ha ki vagy üresedve és égve, akkor nem fogsz tudni igazán adni egy kapcsolatban (és talán befogadni sem). Önmagadról gondoskodni nem önzőség, hanem befektetés a jövőbe. Úgyhogy vegyél egy jó habfürdőt, kapcsold be a zenét és relaxálj egy jót a gyertyafényben.  

Szeretettel,

Tóth-Kuthy Betti

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Mit tanít nekünk a Dűne?

2024. April 22.|0 Comments

A Dűne világa egészen varázslatos és tanulságokkal teli, és nem csak Timothée Chalamet miatt érdemes elmerülni abban. A Föld napja alkalmából ajánló következik.

A ruha mesél rólunk: mit gondolunk a világról, társadalomról, de legfőképpen magunkról – kisinterjú Szalai Katalinnal

2024. April 17.|0 Comments

Önbizalom? Önazonosság? Kialakult stílus? Hogyan függ össze a stílus az önismerettel? Úgy érzed, hogy a stílusod megtalálásához szükséged lenne egy segítő kézre és értő szemre? Gyere, vár az áprilisi Női Kör illusztris vendége: Szalai Katalin stíluskomponista és stílustanácsadó.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu