A tökéletes lángos receptjére a Limara péksége című szakácskönyvében leltem rá. Tóthné Libor Máriának a könyvét mindenkinek szívből ajánlom, aki szereti a kelt tésztákat, ugyanis mindegyik receptje könnyen elkészíthető és eszméletlenül finom!

Hozzávalók:
  • 3,5 dl langyos víz
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 50 dkg finom liszt
  • 1,5 tk só
  • 5 ek olaj

+ olaj a sütéshez

Elkészítés:
  1. A langyos vízben feloldjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, majd belekeverjük az élesztős vizet. A tésztát géppel vagy kézzel kidagasztjuk. Közben beledolgozzuk az olajat is. A gyúrt tésztánkat ezután 45 percig letakarva kelesztjük.
  2. Az idő lejárta után olajos kézzel 8-10 darabot szakítunk a tésztából. Ezekből gombócokat formázunk, majd ezeket is 10-15 percig pihentetjük. (mivel olajosak már nem kell letakarni!)
  3. Miközben pihennek a tészták egy mély falú serpenyőben 4 ujjnyi olajat hevítünk. A tésztagombócokat kézzel kihúzkodjuk és óvatosan a serpenyőbe csúsztatjuk. (Sütés közben a tésztát az olaj alá nyomkodjuk, ettől lesz szép hólyagos a felülete (→ ez nekem is újdonság volt! :) ))
  4. Oldalanként 2-2 percig sütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róla.

Maxoljátok ki a strandszezont ezzel a lángossal akár az otthonotokban is! 

Az otthon melegében

Fotó: streetkitchen.hu

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

A tisztaság nem csupán annyi, hogy nem szexelsz

2024. April 12.|0 Comments

Boldogok a tiszta szívűek… Ha a tisztaság szóról elsőként nem egy öblítő reklám jut eszünkbe, akkor keresztényként meghallva, a fogalmat a szex tilalmával, önmegtagadással társítjuk. Hogyan lehet a tisztaság életforma? Hogyan lehet a tilalmak tárháza helyett, a tisztelet, bizalom és öröm forrása? Szerzőnk őszinte írásában elmondja, ő hogyan tért rá erre az útra.

Mert nem minden pap pedofil

2024. April 10.|0 Comments

Tudtad, hogy Magyarországon az elmúlt 15 évben 6 olyan ügy volt, melyben bebizonyosodott az abúzus, ehhez képest 1890 darab Google találat elérhető ezzel kapcsolatban az interneten? Fontos a felelősségre vonás, de az általánosítást, mi szerint minden pap pedofil, elítélem. - Kisbán Petra írása

Gyerek mellett egyetem, egyetem mellett gyerek

2024. April 06.|0 Comments

Egyetem gyerek mellett, elvégezhető? Egyáltalán ez egy lehetőség? Megdöbbentően kevesen mernek családalapítás után tovább tanulni, hát még tanulmányok közben gyereket vállalni. Én egyike vagyok azoknak, akik a pici érkezése után sem adták fel a diplomát. Botorság, vagy bátorság? Olvasd el, és döntsd el Te!


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu