Segítségre van szükséged? – Megmutatjuk kihez fordulj!

Az életben számtalan olyan helyzet adódik, amikor elveszítjük a lábunk alól a talajt, és nem találjuk a kiutat. Vannak olyan feladatok is az életünkben, amelyekre mi vállalkoztunk, de segítség nélkül könnyen beletörik a bicskánk. Előfordul, hogy egy betegség hoz nem várt nehézséget az életünkbe, vagy épp a lelkünknek van szüksége orvosságra. Mind különféle élethelyzet, melyekben fogódzókat keresünk. Bár minden szituáció más, és ennélfogva egyedi megoldást is igényel, mégis vannak olyan ösvények, amelyeken elindulhatunk.

Fontosnak tartottuk csokorba szedni ezeket a fogódzókat, hogy a linkgyűjteményünkkel (kattints rá!) titeket is arra motiváljunk, hogy a különböző élethelyzetekben ne féljetek segítséget, tanácsot, útbaigazítást kérni. Jelenleg öt fő területet (egészség, krízis, munka, mentálhigiéné, párkapcsolat) ölel fel a gyűjteményünk, amely természetesen nem teljes körű és folyamatosan bővül. Reméljük, hogy hasznosnak találjátok!

A következőkben pedig a három személyes kedvencemet mutatom be pár mondatban. 

A női egészség kategóriában olyan fontos témák mellett, mint a termékenységtudatosság vagy a természetes családtervezés, megtalálhatjátok az Endometriózis Magyarország oldalára vezető linket is. Az endometriózis egy kevesek által ismert betegség, mely minden tizedik termékeny életkorban lévő nőt érint, nehezen felismerhető és sok esetben meddőséget okoz. Ezért is fontos, hogy tudjunk róla, és hiteles forrásból tájékozódjunk. 

A mentálhigiéné kategóriából a Bízd Rá Magad oldalát emelem ki, amely a többitől eltérően nem egy cég vagy egy szervezet, hanem számtalan segítő szemléletű, főként mentálhigiénés lehetőség gyűjtőhelye. A honlapjukon navigálva életszakaszonként és fejlesztendő területenként kereshetünk sok esetben ingyenes megoldást különböző nehézségeinkre. Véleményem szerint rengeteg hiteles, megbízható, jó szakember és szervezet szerepel az adatbázisukban. 

Harmadikként a párkapcsolat kategóriában található Két Igen Alapítvány által nyújtott lehetőséget szeretném bemutatni. Az alapítvány által indított párkapcsolat gazdagító program elkötelezett párkapcsolatban, jegyességben vagy friss házasságban élőknek szól. A hét alkalmas csoportos műhely hét fontos témakörön kalauzolja keresztül a párokat, elősegítve ezzel a hosszú és boldog házasságot.

Nézzétek meg linkgyűjteményünket, böngésszetek a lehetőségek között, hisz segítséget kérni nem szégyen, hanem az első lépés a megoldás felé! 😊

Papfalvy Bori Janka