“Minden alkalommal, mikor végigpörgetem a Twittert, egyre több szomorú hírt látok. A világ tele van fájdalommal, az Egyesült Államok kettészakadva, miközben a Z generáció sohasem tűnt motiváltabbnak az emberi jogok igazságtalanságai elleni küzdelemre” – Az amerikai EVIE magazin cikkét fordítottuk magyarra.

Tekintve a világban éppen jelenlévő nehézségeket, nagyobb szükségünk arra, hogy elmeneküljük, mint valaha. Így jogos a kérdés: mi történt a Romkomokkal? Hiányzik a romantikus komédiák arany érája. A ’80, ’90 és a 2000-es évek eleje olyan sok mindent megtanított nekünk arról, hogyan legyünk rámenősek, hogyan szerezzük meg a srácot és még az online randizásról is kaptunk leckéket!

Ami korábban a stúdiók legnagyobb bevételeit hozta, azt 2010-re felváltotta a képregényfilmek műfaja. Nem csak, hogy manapság az emberek jobban odavannak a harisnyás férfiakért, mint egy lányért 27 koszorúslány ruhában, de ezek a filmek még csak a házasságkötéssel sem foglalkoznak túl sokat. Sajnos a romkomok világa mára nem örvend túl nagy érdeklődésnek. Én már csak reménykedhetem abban, hogy egy napon a fiatal lányok ugyanazt a varázslatos érzést fogják átélni, mint amit én éltem át, amikor Meg Ryan mászott be a konyhaszekrényébe, hogy meghallgathassa Tom Hankset a rádióban. Ha már a ’90-es és a 2000-es évek divatja nagy visszatérését éli a 2020-as években, itt az idő, hogy ne csak a ruhákhoz, de a filmekhez is közelebb kerüljünk!

Fogadjátok sok szeretettel a 10 kedvenc romkom filmemet, amiket bármilyen sorrendben megnézhettek (vagy újranézhettek) a szerelmesek havában!

1.Dögölj meg John Tucker (2006) – John Tucker must die

Ez a film alapvetően egy klasszikus a korai 2000-es évekből: gimis zűrök megtoldva velúr melegítőkkel és Hollister pólókkal. Több lány egyszerre jön rá, hogy kijátszotta őket a suli legmenőbb kosárlabda játékosa, John Tucker, és eldöntik, hogy bosszút állnak rajta úgy, hogy összehozzák az új lánnyal, majd ráveszik, hogy törje össze a fiú szívét. Elég egyszerű tervnek tűnik…

2.Holiday (2006) – The Holiday

Bár műfaját tekintve ez egy romkom, de közben a kedvenc karácsonyi filmem is. Két nő (Cameron Diaz és Kate Winslet) otthont cserélnek és egymás életét élik, hogy elmeneküljenek kínzó valóságuk elől és, hogy megtapasztalhassanak egy kis változatosságot. Mindketten beleszeretnek 1-1 férfiba a másik közeli ismeretségi köréből. Mindeközben a film vicces, cuki, és hát azokért az otthonokért mi is odavagyunk.

3.A szerelem hullámhosszán (1993) – Sleepless in Seattle

Tulajdonképpen ez a legkedvencebb romantikus vígjátékom a valaha született összes közül. Azt hiszem csak úgy egyszerűen odavagyok Meg Ryanért – de nagyon. A karaktere egy unalmas, de kényelmes párkapcsolatban tengődik, amikor beleszeret egy másik férfi hangjába, aki a rádióba telefonál be. Ami ezután következik, az nem más, mint egy hihetetlen küldetés, hogy megtalálja azt a férfit, akibe első hallásra beleszeretett.

4.Hirtelen 30 (2004) – 13 going on 30

El tudod képzelni, hogy 13 éves vagy, majd bepillantást nyersz hogy, milyen lesz az életed 30 éves korodban?  Emlékszem, mikor megnéztem ezt a filmet, elképzeltem milyen lesz, ha majd felnövök. A legcukibb film a listán, nagy hangsúlyt kap benne a divatipar is, ami hihetetlenül király volt akkoriban.

5.Nem kellesz eléggé (2009) – He’s just not that into you

Minden lánynak meg kellene néznie ezt a filmet legalább háromszor. Biztos vagyok benne, hogy ez akadályozott meg abban, hogy randizni menjek olyan férfiakkal, akikre csak pazaroltam volna az időmet. Ne érts félre, pár még így is becsúszott. De kétségtelen, hogy nem volt annyi, mint amennyi lett volna, ha nem nézem meg ezt a filmet!

6.Micsoda nő (1990) – Pretty Woman

Az egész “utcalány” téma ugyan nem túl megnyerő, de azt kívánni, hogy találkozz álmaid férfijával, aki elvisz a Rodeo Drivera is vásárolni, totálisan megéri! Julia Roberts karaktere egészen lenyűgöző, mivel elnézést nem kérően önmagát adja még olyan szituációkban is, ahol teljesen kívülállónak számít.

7.Szerelem a végzeten (2001) – Serendipity

Uhh, ez a film annyira jó. Tökéletes film számodra, ha ismét hinni szeretnél a végzet erejében. Kate Beckinsale és John Cusack egy üzletben találkoznak, és eldöntik, hogy ha őket valóban egymásnak teremtették, akkor a sors is így fogja alakítani az eseményeket.

8.A szerelem hálójáb@n (1998)- You’ve got a mail

Mielőtt lett volna Bumble, volt email! Ha nem vagy benne biztos, hívd a tudakozót, hogy megbizonyosodj róla. Meg Ryan és Tom Hanks ismételten találkoznak egy csodálatos online románcra, ami összeköti a nagymenő üzletembert és a kisvárosi boltoslányt.

9.P.S. I love you (2007)

Amikor éppen nem láttam semmit a szemembe szökő könnyektől, akkor nevettem. Ez a film annyira szomorú és mégis szívet melengető. Mikor Hillary Swank férje (Gerard Butler) meghal, feltűnik a színen a barátja és elviszi a lányt egy csodálatos túrára, hogy újrakezdhesse életét. A helyzet azonban az, hogy a néhai férj tervezett számára pár dolgot, mielőtt eltávozott ebből a világból.

10.Álmodj rózsaszínt (1986) – Pretty in Pink

Klasszikus gimnáziumi kliché film a ’80-as évek királynőjével, Molly Ringwalddal. Komolyan, az összes John Hughes film mestermű, de ez kiemelkedik mind közül. Egy történet a nagykorúvá válásról, tinédzserekről, akik csak be akarnak illeszkedni a többiek közé, de folyamatosan zaklatják őket a gazdag gyerekek… Aztán ketten közülük, különböző társadalmi háttérrel, egymásba szeretnek.

Fordította: Kisbán Petra 

Forrás: Evie magazine

Kép: Evie magazine

Szólj hozzá!

 

További cikkeink

Maradt, mivel a pofont csók követte

2024. March 28.|0 Comments

Egyszer azt hallottam, hogy annál a férfinál, aki idegességében ököllel veri a falat, nem kell sok ahhoz, hogy a következő én legyek. De mennyire érintettek valójában a magyar nők párkapcsolati erőszakban? Hol a határ és mit tehetünk mi, akik felelősséget érzünk a bántalmazást elszenvedő nőkért?

Szex szülés után

2024. March 23.|0 Comments

Milyen a szex szülés után? Ez a kérdés izgatja a kismamákat, de azoknak is érdekes lehet, akik még nem várandósok. Szerzőnk szókimondó cikkében válaszolja meg a kérdést.


A Margaretet azért alapítottuk meg 2021-ben, hogy egy értékőrző közösséget hozzunk létre. Az azóta eltelt közel 3 évben 6 Offline eseményen, 10 Női körön, 3 Jótékonysági kampány során és 7 Könyvklubon találkoztunk összesen közel 1000 emberrel. Ezek az események mind ingyenesek voltak, a kezdetektől fogva önerőből működünk, ám továbbiakhoz segítséget kérünk.

A támogatás menete:

1. Scanneld be telefonoddal a QR kódot vagy kattints a linkre!
2. Válaszd ki, hogy hány szál virággal szeretnél minket támogatni. Egy szál virág ~ 1800 HUF (3 EUR).
3. Kattints a fizetés gombra! A tranzakció díja szokásos banki fizetés, ~ 150 Ft, semmi többletköltséget nem rejt.

http://buymeacoffee.com/margaretbloghu